Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard laat oog vallen op Poolse keeper

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 9:00

Fortuna Sittard gaat mogelijk in zee met doelman Tomasz Kucz (20). De Pool staat onder contract bij de Duitse topclub Bayer Leverkusen, maar heeft de ruimte gekregen om verder te kijken.

Kucz is al in Sittard gearriveerd en traint mogelijk donderdag al mee met de selectie van trainer Sjors Ultee.

Interessant profiel
De Poolse goalie moet de Sittardse formatie nog overtuigen en krijgt daar naar verluidt een week de tijd voor. Met Azbe Jug, Rowen Koot en eerste keus Alexei Koselev staan er overigens al drie keepers onder contract bij de club. Volgens technisch manager Sjoerd Ars moet de mogelijke komst van Kucz los worden gezien van het eventuele vertrek van één van de andere keepers. "Hij heeft een interessant profiel, met het oog op de toekomst."

Geen vlieguren
In Leverkusen is geen rol voor Kucz weggelegd; bij de Duitse topclub moet hij internationals Lukas Hradecky en Ramazan Özcan voorrang verlenen. Om die reden werd de keeper uit Warschau afgelopen half jaar al verhuurd. Bij de Slowaakse topclub Dunajska Streda hoopte hij vlieguren te maken, maar ook daar was Kucz geen eerste keeper. Hij stond één wedstrijd onder de lat.

Engelse interesse
En zo bleef het tot dusver bij één wedstrijd in het betaald voetbal. Kucz speelde in de jeugdopleiding van Polonia Warschau en viel daar op bij meerdere scouts. Hij werd op vijftienjarige leeftijd uitgenodigd voor proefperiodes bij de Engelse grootmachten Liverpool en Manchester United, maar ook Leverkusen was geïnteresseerd. Uiteindelijk koos hij in 2015 voor de Duitsers.

Speeltijd gezocht
In Leverkusen kwam het niet tot een doorbraak. Hij zat één keer op de bank tijdens een wedstrijd van het eerste elftal. Vervolgens verloor hij tijdens zijn huurperiode in Slowakije de strijd van Martin Jedlicka. Nu hoopt de goalie een club te vinden waar hij wél kan spelen. Kucz trainde onlangs nog mee bij Olimpia Grudziądz in eigen land.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen