Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard laat oog vallen op Poolse keeper

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 9:00

Fortuna Sittard gaat mogelijk in zee met doelman Tomasz Kucz (20). De Pool staat onder contract bij de Duitse topclub Bayer Leverkusen, maar heeft de ruimte gekregen om verder te kijken.

Kucz is al in Sittard gearriveerd en traint mogelijk donderdag al mee met de selectie van trainer Sjors Ultee.

Interessant profiel
De Poolse goalie moet de Sittardse formatie nog overtuigen en krijgt daar naar verluidt een week de tijd voor. Met Azbe Jug, Rowen Koot en eerste keus Alexei Koselev staan er overigens al drie keepers onder contract bij de club. Volgens technisch manager Sjoerd Ars moet de mogelijke komst van Kucz los worden gezien van het eventuele vertrek van één van de andere keepers. "Hij heeft een interessant profiel, met het oog op de toekomst."

Geen vlieguren
In Leverkusen is geen rol voor Kucz weggelegd; bij de Duitse topclub moet hij internationals Lukas Hradecky en Ramazan Özcan voorrang verlenen. Om die reden werd de keeper uit Warschau afgelopen half jaar al verhuurd. Bij de Slowaakse topclub Dunajska Streda hoopte hij vlieguren te maken, maar ook daar was Kucz geen eerste keeper. Hij stond één wedstrijd onder de lat.

Engelse interesse
En zo bleef het tot dusver bij één wedstrijd in het betaald voetbal. Kucz speelde in de jeugdopleiding van Polonia Warschau en viel daar op bij meerdere scouts. Hij werd op vijftienjarige leeftijd uitgenodigd voor proefperiodes bij de Engelse grootmachten Liverpool en Manchester United, maar ook Leverkusen was geïnteresseerd. Uiteindelijk koos hij in 2015 voor de Duitsers.

Speeltijd gezocht
In Leverkusen kwam het niet tot een doorbraak. Hij zat één keer op de bank tijdens een wedstrijd van het eerste elftal. Vervolgens verloor hij tijdens zijn huurperiode in Slowakije de strijd van Martin Jedlicka. Nu hoopt de goalie een club te vinden waar hij wél kan spelen. Kucz trainde onlangs nog mee bij Olimpia Grudziądz in eigen land.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen