Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard laat belangrijke punten liggen in Emmen

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 16:24

Fortuna Sittard heeft belangrijke punten laten liggen in het duel bij FC Emmen.

Fortuna voetbalde voor rust beter dan Emmen, combineerde goed en leidde terecht na de eerste helft met 0-1. In de tweede helft was Emmen de betere ploeg en boog de achterstand om in een 2-1 zege. Ondanks een Sittards slotoffensief, met vooral kansen voor Ciss, keert Fortuna met lege handen terug uit Drenthe.

Wisselend niveau
Het duel tussen de twee clubs onderin de eredivisie golfde in de beginfase op en neer. Op het moment dat de thuisploeg sterker leek te worden en een voorzet van Glenn Bijl op de lat plofte, scoorde Fortuna in de omschakeling. Linksvoor Bassala Sambou kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal laag in de verre hoek: 0-1 (16e minuut).

In de 36e minuut was Emmen dichtbij de gelijkmaker: de boogbal van Slagveer ging over keeper Koselev maar ook naast het Fortuna-doel. Op slag van rust kreeg Sambou dé kans op de 0-2, maar zijn bal - met buitenkant voet - ging in het zijnet.

Video: L1

Nikolai Laursen
Veel ogen waren gericht op Nikolai Laursen. De linksvoetige rechtsbuiten trainde in de voorbereiding mee in Sittard maar verkoos FC Emmen boven Fortuna. Hij voetbalde aardig maar kon geen beslissende rol spelen en werd in de slotfase vervangen.

Emmen begon wel beter aan de tweede helft. Meteen bij de aftrap was de thuisclub al dreigend, in de 53e minuut gevolgd door de gelijkmaker. Een voorzet van Lorenzo Burnet werd door Michael de Leeuw binnengekopt. De Leeuw had 10 minuten later dé kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar hij schampte de bal met het hoofd.

Hersenschudding
Kort daarvoor was Martin Angha vervangen met waarschijnlijk een hersenschudding. De Welshman Cian Harries kwam voor Angha in de ploeg. In de 70e minuut bracht het technisch duo van Fortuna, Ultee en Hofland, de tweede wissel: doelpuntenmaker Sambou werd vervangen door Vitalie Damascan. Fortuna nam het initiatief weer over, maar Peña bracht Emmen op voorsprong.

Amadou Ciss kreeg nog goede mogelijkheden voor Fortuna, maar eerst ontbrak het een kopbal aan kracht en in de slotfase werd een stiftje van de lijn gehaald (87e minuut). In de 6 minuten extra tijd legde invaller Rasmus Karjalainen de bal panklaar voor Ciss, maar de Fortunees gleed weg op het kunstgras. De kans om aan het slot van de wedstrijd nog een punt mee te nemen uit Emmen liet Fortuna liggen.

Fortuna blijft voorlaatste.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen