Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard: 'Kwaliteit veld voldoet niet'

Geplaatst opzondag 16 februari 2020 - 8:56

Fortuna Sittard heeft zaterdag toegegeven dat de huidige staat van het speelveld van de voetbalclub niet goed is. "De kwaliteit van het veld voldoet niet aan de eisen die onze club stelt."

Aldus de club in een statement.

Negatieve geluiden
"Fortuna Sittard is natuurlijk ook niet doof voor de negatieve geluiden en kritiek op het speelveld. De afgelopen tijd is er herhaaldelijk gevraagd naar de staat van het veld en de oorzaken daarvoor." Daarom heeft de club besloten om meer uitleg te geven over het veld.

Juiste diepte
"In 2018 heeft Fortuna Sittard fors geïnvesteerd in de aanleg van een nieuwe hybride grasmat. Onderdeel van deze investering is de aanleg van een geheel nieuwe veldverwarmingsinstallatie. Kort na ingebruikname van het speelveld is gebleken dat de leidingen van de veldverwarmingsinstallatie onder het speelveld volgens Fortuna Sittard niet op de juiste diepte liggen. Zeer recent is dit ook bevestigd door een deskundige die door de club is ingeschakeld", aldus de club in het statement.

Gewenste kwaliteit
Doordat de leidingen niet diep genoeg liggen, kan het noodzakelijke onderhoud niet worden gepleegd. "De wijze van onderhoud zou echter onvermijdelijk leiden tot beschadiging van de leidingen van de veldverwarmingsinstallatie." Vooral wanneer het regent is het veld verre van de gewenste kwaliteit.

Zo bleek vorig jaar, bijvoorbeeld, dat tijdens een wedstrijd tegen Willem II het kletsnatte grasveld moeilijk bespeelbaar was.

Lees ook: Fortuna kopje onder op kletsnatte grasmat: 2-3

De club laat weten dat ze in deze kwestie bijgestaan worden door juristen en adviseurs om zo snel mogelijk tot een oplossing te kunnen komen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen