Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard: 'Kwaliteit veld voldoet niet'

Geplaatst opzondag 16 februari 2020 - 8:56

Fortuna Sittard heeft zaterdag toegegeven dat de huidige staat van het speelveld van de voetbalclub niet goed is. "De kwaliteit van het veld voldoet niet aan de eisen die onze club stelt."

Aldus de club in een statement.

Negatieve geluiden
"Fortuna Sittard is natuurlijk ook niet doof voor de negatieve geluiden en kritiek op het speelveld. De afgelopen tijd is er herhaaldelijk gevraagd naar de staat van het veld en de oorzaken daarvoor." Daarom heeft de club besloten om meer uitleg te geven over het veld.

Juiste diepte
"In 2018 heeft Fortuna Sittard fors geïnvesteerd in de aanleg van een nieuwe hybride grasmat. Onderdeel van deze investering is de aanleg van een geheel nieuwe veldverwarmingsinstallatie. Kort na ingebruikname van het speelveld is gebleken dat de leidingen van de veldverwarmingsinstallatie onder het speelveld volgens Fortuna Sittard niet op de juiste diepte liggen. Zeer recent is dit ook bevestigd door een deskundige die door de club is ingeschakeld", aldus de club in het statement.

Gewenste kwaliteit
Doordat de leidingen niet diep genoeg liggen, kan het noodzakelijke onderhoud niet worden gepleegd. "De wijze van onderhoud zou echter onvermijdelijk leiden tot beschadiging van de leidingen van de veldverwarmingsinstallatie." Vooral wanneer het regent is het veld verre van de gewenste kwaliteit.

Zo bleek vorig jaar, bijvoorbeeld, dat tijdens een wedstrijd tegen Willem II het kletsnatte grasveld moeilijk bespeelbaar was.

Lees ook: Fortuna kopje onder op kletsnatte grasmat: 2-3

De club laat weten dat ze in deze kwestie bijgestaan worden door juristen en adviseurs om zo snel mogelijk tot een oplossing te kunnen komen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen