Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard krijgt loon naar werken in Zwolle

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 21:55

Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen. De ploeg van Sjors Ultee won op het door veldverwarming sneeuwvrije veld met 0-2 door treffers van Zian Flemming en invaller Mats Seuntjens.

De Sittardenaren kregen voor rust al legio kansen, maar scoorden pas in de tweede helft.

PEC onder druk
Fortuna Sittard zette de tegenstander vanaf het beginsignaal onder druk en joeg op een vroeg doelpunt. Michael Zetterer, de doelman van PEC, maakte een kopbal van Sebastian Polter onschadelijk en tikte een vrije trap van Zian Flemming uit het doel. In de tiende minuut kreeg Semedo een aardige kans de score te openen, maar zijn schot ging naast. PEC Zwolle had het in de beginfase moeilijk tegen de Fortunezen, die in het eerste kwartier vijf hoekschoppen mochten nemen, maar de bal niet in de touwen kregen.

Fortuna de baas
Fortuna Sittard bleef aanvallen. Mickaël Tirpan zag zijn uithaal door de vuisten van Zetterer gekeerd en ook Zian Flemming kwam niet voorbij de PEC-goalie. De Sittardenaren waren de baas, maar wisten zichzelf niet met een doelpunt te belonen. PEC Zwolle kreeg geen vat op Fortuna in het eerste deel van de wedstrijd en was geen moment gevaarlijk omdat de opbouw van de thuisploeg veel te slordig was.

Oog in oog met goalie
Tien minuten voor rust kreeg Zian Flemming de beste kans van de eerste helft. Hij ging alleen op doelman Zetterer af en schoot de bal van korte afstand tegen de goalie, die het leer over de achterlijn werkte. Twee minuten later knalde Emil Hansson de bal via de lat over. Fortuna kreeg voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar sloot de eerste helft zonder doelpunten af.

Tweede helft
Na rust ging Fortuna op dezelfde voet verder en het elftal kreeg via Ben Rienstra direct de kans op voorsprong te komen, maar de aanvoerder kreeg de bal niet goed op zijn schoen en schoot over. Kort daarna was PEC Zwolle voor het eerst gevaarlijk. Eliano Reijnders kreeg de bal van Mike van Duinen, maar kreeg het leer niet in de touwen van de Fortunezen. Van Duinen ging daarna alleen op Yanick van Osch af, maar de Sittardse sluitpost belette hem te scoren.

Flemming scoort
PEC speelde beter dan voor rust, maar moest in de 57e minuut een doelpunt incasseren toen Zian Flemming de bal kreeg en de bal in het doel krulde: 0-1. Een schot van Emil Hansson halverwege de tweede helft was een makkelijke prooi voor Zetterer.

Zwolle probeerde in het laatste deel van de wedstrijd de achterstand weg te werken, maar kansen bleven uit, al nam Thomas Lam tien minuten van tijd Yanick Van Osch onder vuur. De doelman keerde het gevaar. Tesfaldet Tekie zette de bal even later voor het doel van PEC Zwolle, maar er stond geen Fortunees die de bal in de touwen kon tikken.

Doelpunt Mats Seuntjens
Fortuna Sittard leek uitgeblust en moest in de slotfase alle zeilen bijzetten om PEC Zwolle van het lijf te houden. Van Osch tikte een schot van Van Duinen naast, waarna invaller Mats Seuntjens met een fraaie actie de bal in de touwen schoot en de Fortunezen met een 0-2 zege naar huis konden gaan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen