Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard keert met lege handen terug uit Utrecht

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 21:39

Fortuna Sittard heeft belangrijke punten laten liggen in de strijd tegen degradatie. In Utrecht miste de ploeg van trainer René Eijer veel kansen en ging met 2-1 onderuit.

De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van de Fortunezen. Finn Stokkers werd door Mark Diemers de diepte in gestuurd, maar zijn schot ging voorlangs. Bij de eerste aanval van FC Utrecht was het direct raak. Nicolas Gavory zette de voor en Gyrano Kerk schoot de bal in het Sittardse doel: 1-0.

Steekpass
Kort daarna werd een aanval van Andrija Balic niet beloond. Doelman David Jensen sloeg de bal over de achterlijn en voorkwam de gelijkmaker. Utrecht zocht de aanval, drukte en dat leverde meerdere hoekschoppen op. Maar ook Fortuna liet zich zien. Een steekpass van Balic werd door Ahmed El Messaoudi naast geschoten.

Redding
Fortuna kwam maar moeilijk onder de druk van Utrecht uit. Doelman Alexei Koselev voorkwam een grotere achterstand door te redden bij een uitbraak van Nick Venema. Sean Klaiber en Kerk zorgden voor veel dreiging vanaf de rechterkant.

Gelijkmaker
Zo'n acht minuten voor rust ging Diemers vrij op doelman Jensen af, maar zijn schot ging rakelings over. Vlak voor het einde van de eerste helft konden de Sittardenaren toch juichen toen Balic de bal van Diemers kreeg en de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Foto: Niels van Renen

In de eerste minuten van de tweede helft golfde het spel op en neer.

Vuisten
Na een uur voetballen speelde Stokkers Jorrit Smeets vrij, maar zijn inzet verdween over het doel. Uit een hoekschop kopte El Messaoudi even later de bal van dichtbij op de vuisten van de Utrecht-doelman.

Kerk
Tegen de verhoudingen in kwam Utrecht halverwege de tweede helft opnieuw op voorsprong. Terwijl Fortuna aandrong, scoorde Kerk uit een scherpe voorzet zijn tweede treffer van de avond en moest Fortuna opnieuw op jacht naar de gelijkmaker.

Voorlangs
Een kwartier voor het einde kregen de Sittardenaren een vrije trap, maar Calvin Mac-Intosch schoot de afvallende bal uit een vrije trap van Diemers voorlangs. Fortuna bleef drukken via Lars Hutten en Mac-Intosch, maar de voorzet van Mac-Intosch werd door Jensen uit de lucht geplukt. Kort daarna voorkwam Koselev met een puike redding dat Venema uit een scherpe voorzet van Klaiber kon scoren.

Punt pakken
De Sittardenaren probeerden in de slotfase nog een punt te pakken. Stokkers was dicht bij de gelijkmaker. Hij raakte de voorzet van Branislav Ninaj niet goed en Lazaros Lamprou kwam daarna net te kort om de bal in het Utrechtse doel te werken.

Veertiende
Fortuna staat veertiende in de rangschikking van de eredivisie met 34 punten, vijf meer dan de eerste concurrent voor de nacompetitie: De Graafschap.

Foto: Niels van Renen

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen