Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard kan ook tegen Groningen geen potten breken

Geplaatst opzaterdag 27 november 2021 - 20:45

Fortuna Sittard heeft in eigen huis geen potten kunnen breken tegen FC Groningen en met 1-4 verloren. De Sittardenaren kwamen door een pracht doelpunt van Mats Seuntjens met 1-0 voor, maar stonden bij rust met 1-2 achter.

Kort na rust kwam Groningen op 1-3 en tien minuten voor tijd bepaalde Strand Larsen de eindstand op 1-4.

Van Osch speelde in de openingsfase met een uitrolbal gevaarlijk spel en Mickaël Tirpan zorgde met een voorzet voor het eerste gevaar voor het Groningse doel. Fortuna probeerde de Groningers tevergeefs uit de tent te lokken en bij Groningen trachtte Jörgen Strand Larssen met een afstandsschot doelman Yanick van Osch te verrassen, maar de bal belandde recht in de handen van de doelman. Na een kwartier spelen was Fortuna dicht bij een treffer. Tijani Noslin en Xian Flemming probeerden doelman Leeuwenburgh te passeren, maar slaagden daar niet in.

Kanonskogel Seuntjens
Halverwege de eerste helft werd een schot van Tesfaldet Tekie gekraakt, maar een minuut later mocht Fortuna juichen toen Mats Seuntjens met een kanonskogel de score opende: 1-0. Lang konden de mannen van Sjors Ultee niet van de voorsprong genieten, want er was nog geen half uur gespeeld toen Cyril Ngonge een voorzet van Wessel Dammers in het Sittardse doel kopte en de gelijkmaker op het scorebord stond.

Fortuna Sittard - FC Groningen 27 nov 2021
Foto: Niels van Renen

Eigen doelpunt
Vlak voor rust kwam Groningen met 1-2 voor toen George Cox een voorzet van Cyril Ngonge in eigen doel werkte. Kort na de hervatting kregen de bezoekers met een snelle aanval de kans de voorsprong te vergroten maar het schot van Strand Larsen belandde via een Fortunees in handen van doelman Van Osch.

Wedstrijd in het slot
Even later moest de Fortuna toch buigen toen doelman Van Osch een schot van Laros Duarte de bal niet vast kreeg en Daleho Irandust simpel kon intikken: 1-3. Fortuna kreeg daarna nauwelijks nog kansen om dichterbij te komen en moest met tien man verder toen Roel Janssen na een overtreding op Mo El Hankouri met rood kon inrukken.

Invaller Deroy Duarte maakte het doelman Leeuwenburgh met zijn schot nog lastig, maar tien minuten voor tijd gooide Jörgen Strand Larsen de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond definitief in het slot. Xian Fleming probeerde in de slotminuten nog verandering in de stand te brengen. Hij schoot de bal tegen de lat en moest kort daarna met zijn maten met een 1-4 nederlaag het veld verlaten.

Fortuna - Groningen 27 nov 2021
Foto: Niels van Renen
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen