Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard hervat competitie met 1-2 nederlaag tegen AZ

Geplaatst opzondag 16 januari 2022 - 19:05

Fortuna Sittard heeft de eerste wedstrijd van de competitie in de eredivisie na de winterstop verloren. AZ ging in Sittard met een 1-2 overwinning aan de haal.

Bij rust stonden de Sittardenaren met 0-1 achter. In de tweede helft verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Vijf minuten voor tijd scoorde Ben Rienstra de aansluittreffer, maar het slotoffensief van de Fortunezen kwam te laat om nog een punt in de wacht te slepen.

Vrije trap
Fortuna Sittard kreeg na drie minuten de eerste kans van de wedstrijd. Xian Flemming mocht aan de rand van de zestien een vrije trap nemen, maar doelman Peter Vindahl tikte het schot over de achterlijn.

Beukema kopt AZ op voorsprong
AZ kwam na bijna een kwartier op voorsprong toen de opgekomen Sam Beukema een voorzet van Owen Wijndal bij de tweede paal in het doel van Verrips kopte. Fortuna ging direct op jacht naar de gelijkmaker, maar Mats Seuntjens kon niet bij de bal toen Xian Flemming de bal voorzette.

Kansen
Halverwege de eerste helft was Mats Seuntjens dichtbij een doelpunt, maar hij stuitte op doelman Vindahl. Kort daarna kon Arianit Ferati een fraaie actie niet met een treffer afronden. Hij schoot over het AZ-doel.

Tien minuten voor rust kroop AZ door het oog van de naald toen Xian Flemming de bal uit een hoekschop op de lat kopte. Fortuna kreeg kansen, maar Peter Vindahl voorkwam dat de Sittardenaren op gelijke hoogte kwamen met de Alkmaarders.

Tweede helft
Fortuna Sittard probeerde AZ na de hervatting onder druk te zetten, maar de verdediging van de Alkmaarders greep in voordat de Fortunezen gevaarlijk konden worden. De bezoekers loerden op de kans om de voorsprong te vergroten. Jesper Karlsson dook na een pass van Pantelis Hatzidiakos op voor Verrips, maar schoot naast. Kort daarna kon aanvoerder Ben Rienstra een hoekschop van AZ wegkoppen.

Balverlies: 0-2
Fortuna had daarna weinig in te brengen tegen de nummer zes van de eredivisie. In de 61e minuut geraakten de Sittardenaren 0-2 achter. Yukinari Sugawara profiteerde van balverlies en schoof de bal in het doel van de Sittardenaren.

Halverwege de tweede helft ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand toen Hakon Evjen een uithaal van Jesper Karlsson met het hoofd verlengde, maar net naast kopte.

Met nog een kwartier te spelen was Sam Beukema dichtbij zijn tweede treffer van de avond, maar zijn kopbal werd door Tesfaldet Tekie van de lijn gehaald.

Aansluittreffer
Tien minuten voor tijd was Mats Seuntjens dichtbij de aansluittreffer, maar hij schoot de bal over. Even later was doelman Vindahl echter kansloos toen Ben Rienstra de bal van de rand van het strafschopgebied binnenschoof: 1-2.

Offensief te laat
Fortuna zette in de slotfase alles op alles om alsnog gelijk te maken. Het offensief kwam echter te laat om een punt aan de wedstrijd over te houden. Persoonlijke fouten deden de Sittardse eredivisionist de das om. Fortuna Sittard blijft met dertien punten voorlaatste in de eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen