Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna Sittard heeft eerste thuiszege te pakken

Geplaatst opzondag 21 oktober 2018 - 18:35

Fortuna Sittard heeft zijn eerste thuiszege van deze competitie te pakken. De Graafschap werd met 3-1 verslagen.

Lazaros Lamprou, die een basisplaats had gekregen, was de opvallendste Fortunees met twee doelpunten. De derde treffer kwam vlak voor het einde op naam van Branislav Ninaj.

Levendig
Fortuna-aanvaller
Semedo schoot na goed vijf minuten de bal al op de paal. Dat tekende de levendige openingsfase van het duel tussen de ploegen die beide promoveerden. Serrarens kreeg aan de andere kant een beste mogelijkheid om te scoren na een prima voorzet, zijn schot ging over.

Eiland
De b
ezoekers uit Doetinchem kwamen beter in de wedstrijd, bij Fortuna stond Novakovich op een eiland. Zijn ploegmakkers probeerden via lange ballen de Amerikaanse spits of de rappe Semedo te bereiken. Dat lukte in het vervolg van de eerste helft maar sporadisch. Eén van die keren was in de 38e minuut. De bal kwam bij de Griekse aanvaller Lamprou en met een hard schot opende hij de score.

Op jacht
Niet veel later werd de Griekse aanvaller aangetikt binnen de zestien. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Semedo benutte die mogelijkheid niet, want doelman Jurjus redde. Dat deed de oud-Roda JC'er nogmaals vlak voor het rustsignaal. In een fase waarin Fortuna nadrukkelijk op jacht was naar de 2-0, redde hij op een inzet van Novakovich en tikte hij een schot van Pinto over.

Ontsnappen
De tweede helft begon zo ongeveer met de gelijkmaker. El Jebli pingelde door de Fortuna-defensie en kon vrijwel ongehinderd Koselev passeren met een schuiver. Een paar minuten na de 1-1 ontsnapte Fortuna aan een achterstand toen een schot van Serrarens op de paal plofte. Owusu profiteerde even later niet van een foutje van Pinto en schoot de bal over.

Dubbele wissel
Na een uur spelen volgde een dubbele wissel. Ospitalieri verving de geblesseerde Pinto en Vidigal verving zijn landgenoot Semedo. Fortuna was weer aan de beurt: Lamprou, opnieuw hij, had een goede mogelijkheid maar Jurjus keerde nu de inzet met zijn voet.

Glippen
De ploegen gingen voor de volle winst. Het publiek zag een aantrekkelijk duel met mogelijkheden aan beide kanten.
Jurjus, tot dat moment prima acterend, ging in de fout. Hij liet een schot van invaller Vidigal glippen en Lamprou profiteerde: 2-1. Daarmee was het nog niet gedaan. Een vrije trap werd in de 88e minuut door Ninaj binnen gewerkt: 3-1.

In de extra tijd kreeg het nog een kans op 4-1 maar de inzet van El Messaoudi ging over. Daar maalde niemand meer om, de eerste thuiszege was een feit.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen