Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna Sittard haalt Hutten terug na blessurenieuws

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 21:37

Fortuna Sittard heeft er met Lars Hutten (27) een nieuwe middenvelder bij.

De Tilburger komt transfervrij naar Sittard, nadat zijn contract bij het Duitse SV Rödinghausen niet verlengd werd.

Vervanger
Met de komst van Hutten speelt Fortuna in op de zware blessure van aanvallende middenvelder Gavin Vlijter, die tijdens een training zijn kruisband afscheurde en dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. Met het wegvallen van Vlijter werd de spoeling op het Sittardse middenveld erg dun.

Bekend gezicht
Hutten is een bekend gezicht voor de Fortuna-aanhang. In het seizoen 2015-2016 speelde hij ook voor de club. Met twaalf doelpunten en zes assists in 37 wedstrijden is die eerdere samenwerking goed bevallen. Na dat seizoen verkaste de Brabander naar Duitsland.

Vierde niveau
Daar kwam de middenvelder uit op het vierde niveau, voor SV Rödinghausen in de Regionalliga West. Hutten beleefde een wisselvallig seizoen; los van een aardige periode in april kwam hij niet veel in actie. Uiteindelijk scoorde hij vijf keer in negentien wedstrijden.

Nieuwe uitdaging
In afwachting van een nieuwe uitdaging, trainde Hutten mee bij RKC Waalwijk. Naar eigen zeggen was er belangstelling voor hem uit Denemarken en Zuid-Afrika. "Maar dat is het niet geworden", vertelt de middenvelder tegen L1.

Interessante optie
Na de blessure van Vlijter kreeg hij een telefoontje uit Sittard. "Het was een interessante optie. Ik heb het bij Fortuna prima naar mijn zin gehad en ben blij dat ik er met de club uit ben gekomen." Fortuna heeft Hutten, die voorheen ook uitkwam voor onder andere Willem II en Excelsior, voor een seizoen vastgelegd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen