Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna Sittard haalt Hutten terug na blessurenieuws

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 21:37

Fortuna Sittard heeft er met Lars Hutten (27) een nieuwe middenvelder bij.

De Tilburger komt transfervrij naar Sittard, nadat zijn contract bij het Duitse SV Rödinghausen niet verlengd werd.

Vervanger
Met de komst van Hutten speelt Fortuna in op de zware blessure van aanvallende middenvelder Gavin Vlijter, die tijdens een training zijn kruisband afscheurde en dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. Met het wegvallen van Vlijter werd de spoeling op het Sittardse middenveld erg dun.

Bekend gezicht
Hutten is een bekend gezicht voor de Fortuna-aanhang. In het seizoen 2015-2016 speelde hij ook voor de club. Met twaalf doelpunten en zes assists in 37 wedstrijden is die eerdere samenwerking goed bevallen. Na dat seizoen verkaste de Brabander naar Duitsland.

Vierde niveau
Daar kwam de middenvelder uit op het vierde niveau, voor SV Rödinghausen in de Regionalliga West. Hutten beleefde een wisselvallig seizoen; los van een aardige periode in april kwam hij niet veel in actie. Uiteindelijk scoorde hij vijf keer in negentien wedstrijden.

Nieuwe uitdaging
In afwachting van een nieuwe uitdaging, trainde Hutten mee bij RKC Waalwijk. Naar eigen zeggen was er belangstelling voor hem uit Denemarken en Zuid-Afrika. "Maar dat is het niet geworden", vertelt de middenvelder tegen L1.

Interessante optie
Na de blessure van Vlijter kreeg hij een telefoontje uit Sittard. "Het was een interessante optie. Ik heb het bij Fortuna prima naar mijn zin gehad en ben blij dat ik er met de club uit ben gekomen." Fortuna heeft Hutten, die voorheen ook uitkwam voor onder andere Willem II en Excelsior, voor een seizoen vastgelegd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen