Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard haalt Hutten terug na blessurenieuws

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 21:37
Lars Hutten tijdens zijn eerdere periode bij Fortuna Sittard.
Foto: Jack Kochanowski

Fortuna Sittard heeft er met Lars Hutten (27) een nieuwe middenvelder bij.

De Tilburger komt transfervrij naar Sittard, nadat zijn contract bij het Duitse SV Rödinghausen niet verlengd werd.

Vervanger
Met de komst van Hutten speelt Fortuna in op de zware blessure van aanvallende middenvelder Gavin Vlijter, die tijdens een training zijn kruisband afscheurde en dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. Met het wegvallen van Vlijter werd de spoeling op het Sittardse middenveld erg dun.

Bekend gezicht
Hutten is een bekend gezicht voor de Fortuna-aanhang. In het seizoen 2015-2016 speelde hij ook voor de club. Met twaalf doelpunten en zes assists in 37 wedstrijden is die eerdere samenwerking goed bevallen. Na dat seizoen verkaste de Brabander naar Duitsland.

Vierde niveau
Daar kwam de middenvelder uit op het vierde niveau, voor SV Rödinghausen in de Regionalliga West. Hutten beleefde een wisselvallig seizoen; los van een aardige periode in april kwam hij niet veel in actie. Uiteindelijk scoorde hij vijf keer in negentien wedstrijden.

Nieuwe uitdaging
In afwachting van een nieuwe uitdaging, trainde Hutten mee bij RKC Waalwijk. Naar eigen zeggen was er belangstelling voor hem uit Denemarken en Zuid-Afrika. "Maar dat is het niet geworden", vertelt de middenvelder tegen L1.

Interessante optie
Na de blessure van Vlijter kreeg hij een telefoontje uit Sittard. "Het was een interessante optie. Ik heb het bij Fortuna prima naar mijn zin gehad en ben blij dat ik er met de club uit ben gekomen." Fortuna heeft Hutten, die voorheen ook uitkwam voor onder andere Willem II en Excelsior, voor een seizoen vastgelegd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Het herfstweer heeft ook mooie kanten

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse sportnieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket