Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard grijpt naast eerste prijs in 22 jaar

Geplaatst opvrijdag 27 oktober 2017 - 21:45

Het is Fortuna Sittard in Doetinchem niet gelukt om de periodetitel te pakken.

De ploeg verloor vrijdagavond met 2-0 van De Graafschap. Daarmee grijpt Fortuna naast een play-off ticket voor promotie naar de eredivisie. NEC, dat won van Jong FC Utrecht, ging met het playoff-ticket aan de haal. Jong Ajax pakte de periodetitel.

Historisch moment
Als Fortuna de titel had gepakt, dan was het voor het eerst in 22 jaar dat de ploeg weer een grote prijs pakte. Om dat moment mee te kunnen maken, waren zo'n 500 Fortuna-fans naar Doetinchem afgereisd om de wedstrijd bij te wonen.

Foto: Niels van Renen

Vroege kansen
Fortuna liet er in de wedstrijd geen gras over groeien. Na nog geen halve minuut voetbal was er al een uitstekende kans voor Marco Ospitalieri, maar de linksback miste koelbloedigheid. Datzelfde gold voor Djibril Dianessy, want na een fraaie actie stuitte hij van dichtbij op De Graafschap-keeper Filip Bednarek.

Ondanks die vroege kansen was De Graafschap de ploeg die in het eerste gedeelte van de wedstrijd het balbezit had en Fortuna veelvuldig terugdrong.

Klap
Die druk van de thuisploeg leidde na een halfuur tot de 1-0 van Daryl van Mieghem, die het halve veld mocht oversteken en zuiver binnenschoot. Die klap kwam hard aan bij Fortuna, dat er niet in slaagde haar eigen spelletje te spelen.

Vlak voor rust waren er dan toch twee grote kansen voor de ploeg van Oliseh. Wessel Dammers kopte echter in de handen van Bednarek en de keeper tikte een schot van André Vidigal net over de lat. Wetende dat concurrent NEC halverwege met 2-0 leidde tegen Jong FC Utrecht, zag het er verre van rooskleurig uit voor de Sittardenaren.

Paniek
Na de pauze leek de paniek toe te slaan bij Fortuna. De geel-groenen konden de Superboeren niet hun wil opleggen en pakten een aantal onnodige gele kaarten, die voortkwamen uit onnodige overtredingen of commentaar op de arbitrage.

De Graafschap leek het duel al voortijdig te beslissen toen invaller Tim Receveur 20 minuten voor tijd zijn hoofd tegen een voorzet zette, maar hij kopte de bal rakelings naast het doel.

Genadeklap
De genadeklap zou echter niet uitblijven. Fabian Serrarens was het eindstation van een De Graafschap-aanval en schoot daarmee een kwartier voor het eind van de wedstrijd alle Sittardse hoop aan diggelen: 2-0. Ook in de slotfase ontbrak het aan creativiteit en finesse bij Fortuna, waarmee de periodetitel definitief uit zicht was.

In de reguliere stand blijft de ploeg van Sunday Oliseh derde, achter NEC en Jong Ajax.

Foto: Niels van Renen
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen