Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard grijpt naast eerste prijs in 22 jaar

Geplaatst opvrijdag 27 oktober 2017 - 21:45

Het is Fortuna Sittard in Doetinchem niet gelukt om de periodetitel te pakken.

De ploeg verloor vrijdagavond met 2-0 van De Graafschap. Daarmee grijpt Fortuna naast een play-off ticket voor promotie naar de eredivisie. NEC, dat won van Jong FC Utrecht, ging met het playoff-ticket aan de haal. Jong Ajax pakte de periodetitel.

Historisch moment
Als Fortuna de titel had gepakt, dan was het voor het eerst in 22 jaar dat de ploeg weer een grote prijs pakte. Om dat moment mee te kunnen maken, waren zo'n 500 Fortuna-fans naar Doetinchem afgereisd om de wedstrijd bij te wonen.

Foto: Niels van Renen

Vroege kansen
Fortuna liet er in de wedstrijd geen gras over groeien. Na nog geen halve minuut voetbal was er al een uitstekende kans voor Marco Ospitalieri, maar de linksback miste koelbloedigheid. Datzelfde gold voor Djibril Dianessy, want na een fraaie actie stuitte hij van dichtbij op De Graafschap-keeper Filip Bednarek.

Ondanks die vroege kansen was De Graafschap de ploeg die in het eerste gedeelte van de wedstrijd het balbezit had en Fortuna veelvuldig terugdrong.

Klap
Die druk van de thuisploeg leidde na een halfuur tot de 1-0 van Daryl van Mieghem, die het halve veld mocht oversteken en zuiver binnenschoot. Die klap kwam hard aan bij Fortuna, dat er niet in slaagde haar eigen spelletje te spelen.

Vlak voor rust waren er dan toch twee grote kansen voor de ploeg van Oliseh. Wessel Dammers kopte echter in de handen van Bednarek en de keeper tikte een schot van André Vidigal net over de lat. Wetende dat concurrent NEC halverwege met 2-0 leidde tegen Jong FC Utrecht, zag het er verre van rooskleurig uit voor de Sittardenaren.

Paniek
Na de pauze leek de paniek toe te slaan bij Fortuna. De geel-groenen konden de Superboeren niet hun wil opleggen en pakten een aantal onnodige gele kaarten, die voortkwamen uit onnodige overtredingen of commentaar op de arbitrage.

De Graafschap leek het duel al voortijdig te beslissen toen invaller Tim Receveur 20 minuten voor tijd zijn hoofd tegen een voorzet zette, maar hij kopte de bal rakelings naast het doel.

Genadeklap
De genadeklap zou echter niet uitblijven. Fabian Serrarens was het eindstation van een De Graafschap-aanval en schoot daarmee een kwartier voor het eind van de wedstrijd alle Sittardse hoop aan diggelen: 2-0. Ook in de slotfase ontbrak het aan creativiteit en finesse bij Fortuna, waarmee de periodetitel definitief uit zicht was.

In de reguliere stand blijft de ploeg van Sunday Oliseh derde, achter NEC en Jong Ajax.

Foto: Niels van Renen
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen