Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard en FC Emmen houden elkaar in evenwicht: 0-0

Geplaatst opzaterdag 15 februari 2020 - 22:48

Fortuna Sittard en FC Emmen hebben in Sittard de punten gedeeld. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Fortuna kreeg na zeven minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd, maar Vitalie Damashkan kreeg de scherpe voorzet niet tussen de Emmense palen.

Doelpunten bleven uit
Vijf minuten later kwam de thuisploeg goed weg toen Lorenzo Burnet de bal loeihard op de paal knalde. Emmen zette de Fortunezen onder druk, maar de Sittardenaren bezweken daar niet onder en kregen halverwege meer vat op de tegenstander. In de 25ste minuut resulteerde dat in een schot van Mark Diemers, die de lat schoot. Kansen waren er over en weer, maar doelpunten bleven uit.

L1

Niet lastig
Lazaros Rota gaf een paar minuten voor rust een prima voorzet aan Damashkan, maar die kon het de doelman van Emmen niet lastig maken. Ook Emmen mocht aan het einde van de eerste helft nog een vrije trap nemen, maar die ging rakelings langs het doel van Alexei Koselev en zo bleef het na 45 minuten 0-0.

Te ver
Damashkan kreeg kort na de hervatting een kans de score te openen. Hij probeerde aan tweede verdedigers te ontsnappen, maar speelde de bal te ver voor zich uit om doelman Telgenkamp te kunnen passeren. Fortuna bleef jagen op een doelpunt en verhoogde de druk op de tegenstander. Resultaat leverde dat niet op. Het spel lag veelvuldig stil en was bepaald niet enerverend.

Vruchteloos
Halverwege de tweede helft schoot Marko Kolar maar net over het doel van Koselev en even later was een schot van Clint Essers te zacht om doelman Telgenkamp te verrassen. Ook Tesfaldet Tekie probeerde de Emmense sluitpost te passeren, maar zijn schot verdween links naast het doel. Felix Passlack schoot van afstand op het doel van Emmen, maar ook zijn poging leverde niets op.

Rood
Emmen was in de slotfase gevaarlijker dan de thuisploeg en probeerde meer dan een gelijkspel in de wacht te slepen. Een vrije trap van Diemers bereikte Clint Essers, maar Telgenkamp keerde het schot. Terwijl de tijd wegtikte werd een aanvaller van Emmen gelanceerd, maar Branislav Ninaj greep kundig in en spurtte op rechts naar het doel van Telgenkamp. De Slowaak ging daarna in de fout en kon met rood naar de kant. Even later floot de matig fluitende scheidsrechter af en eindigde de wedstrijd met een doelpuntloos gelijkspel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen