Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard en FC Emmen houden elkaar in evenwicht: 0-0

Geplaatst opzaterdag 15 februari 2020 - 22:48

Fortuna Sittard en FC Emmen hebben in Sittard de punten gedeeld. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Fortuna kreeg na zeven minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd, maar Vitalie Damashkan kreeg de scherpe voorzet niet tussen de Emmense palen.

Doelpunten bleven uit
Vijf minuten later kwam de thuisploeg goed weg toen Lorenzo Burnet de bal loeihard op de paal knalde. Emmen zette de Fortunezen onder druk, maar de Sittardenaren bezweken daar niet onder en kregen halverwege meer vat op de tegenstander. In de 25ste minuut resulteerde dat in een schot van Mark Diemers, die de lat schoot. Kansen waren er over en weer, maar doelpunten bleven uit.

L1

Niet lastig
Lazaros Rota gaf een paar minuten voor rust een prima voorzet aan Damashkan, maar die kon het de doelman van Emmen niet lastig maken. Ook Emmen mocht aan het einde van de eerste helft nog een vrije trap nemen, maar die ging rakelings langs het doel van Alexei Koselev en zo bleef het na 45 minuten 0-0.

Te ver
Damashkan kreeg kort na de hervatting een kans de score te openen. Hij probeerde aan tweede verdedigers te ontsnappen, maar speelde de bal te ver voor zich uit om doelman Telgenkamp te kunnen passeren. Fortuna bleef jagen op een doelpunt en verhoogde de druk op de tegenstander. Resultaat leverde dat niet op. Het spel lag veelvuldig stil en was bepaald niet enerverend.

Vruchteloos
Halverwege de tweede helft schoot Marko Kolar maar net over het doel van Koselev en even later was een schot van Clint Essers te zacht om doelman Telgenkamp te verrassen. Ook Tesfaldet Tekie probeerde de Emmense sluitpost te passeren, maar zijn schot verdween links naast het doel. Felix Passlack schoot van afstand op het doel van Emmen, maar ook zijn poging leverde niets op.

Rood
Emmen was in de slotfase gevaarlijker dan de thuisploeg en probeerde meer dan een gelijkspel in de wacht te slepen. Een vrije trap van Diemers bereikte Clint Essers, maar Telgenkamp keerde het schot. Terwijl de tijd wegtikte werd een aanvaller van Emmen gelanceerd, maar Branislav Ninaj greep kundig in en spurtte op rechts naar het doel van Telgenkamp. De Slowaak ging daarna in de fout en kon met rood naar de kant. Even later floot de matig fluitende scheidsrechter af en eindigde de wedstrijd met een doelpuntloos gelijkspel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen