Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard deelt punten met Sparta in Rotterdam

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 22:39

Fortuna Sittard heeft aan de wedstrijd tegen Sparta in Rotterdam een punt overgehouden. De Sittardenaren speelden op het Kasteel met 1-1 gelijk

Fortuna was al direct na het beginsignaal gevaarlijk. Branislav Ninaj zag zijn schot op doel echter net langs gaan. De eerste hoekschop was voor Sparta, maar die leverde niets op.

Damashkan
De Sittardenaren probeerden het doel van Sparta te bereiken, maar slaagden daar in de beginfase nauwelijks in. Ook de Rotterdammers deden moeite om vroeg op voorsprong te komen, maar de kopbal van Joël Pirou ging over het doel van Alexei Koselev. In de twintigste minuut kwam Fortuna Sittard op 0-1 toen Vitalie Damashkan een voorzet van Mark Diemers met een doelpunt afrondde.

Diemers redt
Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker, maar had na een half uur spelen de pech dat Mark Diemers de bal van de lijn haalde. Piroe probeerde het van afstand, maar kon Koselev niet verschalken.

Op slag van rust kreeg Fortuna de kans de voorsprong te vergroten, maar Felix Passlack schoof de bal net naast het doel.

Verwoede pogingen
De tweede helft was drie minuten oud toen Koselev een kopbal van Jurgen Mattheij moest neutraliseren. Sparta deed daarna verwoede pogingen gelijk te maken. Een schot van Abdou Harroui ging over. Ook Fortuna Sittard kreeg kansen en zag de bal voor de tweede keer in het Sparta-doel verdwijnen, maar doelpuntenmaker Damashkan stond buitenspel.

Rotterdamse goal
Met een schot van Tesfaldet Tekie had Sparta doelman Ariel Harush geen moeite. Een schot van Diemers ging naast het doel en Amadou Ciss schoot over de Rotterdamse goal. In de 73e minuut kwam Sparta, dat alle ettelijke hoekschoppen had mogen nemen, toch op gelijke hoogte toen Jurgen Mattheij uit een hoekschop de bal in de Sittardse touwen kopte.

Puntendeling
Na de gelijkmaker leken beide ploegen genoegen te nemen met een puntendeling. Er waren weliswaar over en weer kansjes, maar Fortuna Sittard bezweek ook in blessuretijd niet onder de druk van de Rotterdammers.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen