Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard deelt punten met FC Den Bosch

Geplaatst opvrijdag 21 april 2017 - 22:06

Fortuna Sittard en FC Den Bosch hebben in Den Bosch de punten gedeeld. In de Brabantse hoofdstad kwam de Sittardse ploeg niet verder dan 1-1 tegen het team van Wiljan Vloet.

De mannen van Sunday Oliseh kregen na nauwelijks drie minuten de eerste doelkans. Bassan haalde hard uit, maar zag zijn schot tot corner verwerkt worden. Een paar minuten later strandde een aanval van Bilate en Robinson bij Fortuna-goalie Santos.

Eerste treffer
​Fortuna ging op jacht naar een doelpunt, maar een kopbal van Perr Schuurs belandde op de lat en Dianessy knalde in de rebound over. In de 19e minuut was het eindelijk raak toen Emrah Bassan de bal van Vlijter kreeg en binnenschoot: 0-1. Den Bosch kreeg even later de kans om de stand weer in evenwicht te brengen, maar de kopbal van Vossebelt verdween over het Fortuna-doel.

De Sittardenaren bleven op een tweede treffer jagen. Een schot van Bassan belandde op de vuisten van de Bossche doelman. In de slotfase zette FC Den Bosch de Fortunezen onder druk, maar de gelijkmaker bleef uit.

Foto: Niels van Renen

Bossche jacht
Na de hervatting bleef Den Bosch jagen op een treffer. Fortuna Sittard wist daar weinig tegenover te stellen en kreeg pas halverwege de tweede helft de kans om de voorsprong te vergroten. Het schot van Sjoerd Ars, ingevallen voor Finn Stokkers, werd door Gavin Vlijter geneutraliseerd.

Houd stand
Den Bosch kreeg wel kansen en in de 70e minuut kopte Vossebelt een voorzet van Robinson in het Fortuna-doel: 1-1. Den Bosch probeerde daarna een voorsprong te forceren, kreeg via Fernandes en Carlone kansen, maar de verdediging van de geel-groenen hield stand en mocht tevreden zijn met de puntendeling.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna doet zichzelf tekort op bezoek bij Den Bosch
Aziz Khalouta strijkt neer bij FC Den Bosch
Ongekende luxe voor Boessen: 'Ja, promotie is besproken'
Clubloze linksback probeert het nu bij FC Den Bosch
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen