Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard deelt punten met FC Den Bosch

Geplaatst opvrijdag 21 april 2017 - 22:06

Fortuna Sittard en FC Den Bosch hebben in Den Bosch de punten gedeeld. In de Brabantse hoofdstad kwam de Sittardse ploeg niet verder dan 1-1 tegen het team van Wiljan Vloet.

De mannen van Sunday Oliseh kregen na nauwelijks drie minuten de eerste doelkans. Bassan haalde hard uit, maar zag zijn schot tot corner verwerkt worden. Een paar minuten later strandde een aanval van Bilate en Robinson bij Fortuna-goalie Santos.

Eerste treffer
​Fortuna ging op jacht naar een doelpunt, maar een kopbal van Perr Schuurs belandde op de lat en Dianessy knalde in de rebound over. In de 19e minuut was het eindelijk raak toen Emrah Bassan de bal van Vlijter kreeg en binnenschoot: 0-1. Den Bosch kreeg even later de kans om de stand weer in evenwicht te brengen, maar de kopbal van Vossebelt verdween over het Fortuna-doel.

De Sittardenaren bleven op een tweede treffer jagen. Een schot van Bassan belandde op de vuisten van de Bossche doelman. In de slotfase zette FC Den Bosch de Fortunezen onder druk, maar de gelijkmaker bleef uit.

Foto: Niels van Renen

Bossche jacht
Na de hervatting bleef Den Bosch jagen op een treffer. Fortuna Sittard wist daar weinig tegenover te stellen en kreeg pas halverwege de tweede helft de kans om de voorsprong te vergroten. Het schot van Sjoerd Ars, ingevallen voor Finn Stokkers, werd door Gavin Vlijter geneutraliseerd.

Houd stand
Den Bosch kreeg wel kansen en in de 70e minuut kopte Vossebelt een voorzet van Robinson in het Fortuna-doel: 1-1. Den Bosch probeerde daarna een voorsprong te forceren, kreeg via Fernandes en Carlone kansen, maar de verdediging van de geel-groenen hield stand en mocht tevreden zijn met de puntendeling.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna doet zichzelf tekort op bezoek bij Den Bosch
Aziz Khalouta strijkt neer bij FC Den Bosch
Ongekende luxe voor Boessen: 'Ja, promotie is besproken'
Clubloze linksback probeert het nu bij FC Den Bosch
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen