Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard contracteert Luxemburgse middenvelder

Geplaatst opvrijdag 13 augustus 2021 - 13:04

Fortuna Sittard heeft Ryan Johansson gecontracteerd. De 20-jarige middenvelder uit Luxemburg wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van het Spaanse Sevilla.

Technisch manager Sjoerd Ars spreek van een mooie kans die zich voordeed.

Goed geschoold
"We hebben met Sevilla een hele goede deal kunnen sluiten, waarvan alle partijen profiteren", zegt de voormalig voetballer. "Ryan is een getalenteerde middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is goed geschoold in meerdere landen en bij verschillende topclubs. Wij geven hem de kans op 'vlieguren' en om zich door te ontwikkelen in de Eredivisie."

Sinds 2020 staat de Luxemburger die enkele jaren de jeugdopleiding van FC Bayern München volgde, onder contract bij Sevilla. Zijn contract loopt tot medio 2026 door.

Video: L1

Sambou niet speelgerechtigd
Bassala Sambou moet de eerste wedstrijd van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. De 23-jarige aanvaller is dankzij de Brexit niet speelgerechtigd tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen