Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard-captain krijgt concurrentie van Engelsman

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 14:40

Met de mogelijke komst van George Cox (21) hoopt Fortuna Sittard een concurrent in huis te halen voor aanvoerder Mica Pinto. De linksback moet overkomen van Brighton & Hove Albion.

Door het vertrek van Marco Ospitalieri was Pinto de enige linksback in de Sittardse selectie. Cox moet trainer Sjors Ultee van meer opties voorzien.

Lees ook: Clubloze linksback probeert het nu bij FC Den Bosch

Onregelmatige hartslag
De nog prille carrière van Cox heeft de nodige ups en downs gekend. Vorige zomer mocht hij nog aansluiten bij het eerste elftal van Brighton, dat uitkomt in de prestigieuze Premier League. Bij een routinecheck werd er echter een onregelmatige hartslag vastgesteld. Als hij niet geopereerd zou worden, bestond de kans dat hij op een later moment een hartaanval zou krijgen. Zijn kans in het eerste elftal ging in rook op. In plaats daarvan moest hij werken aan zijn herstel.

Geen volledige wedstrijd
Cox kwam nog negen keer uit voor de reserveploeg van Brighton en werd in de winterstop verhuurd aan Northampton Town. Die club komt uit in de League Two, op het vierde niveau van Engeland. Het avontuur bij Northampton Town werd echter geen onverdeeld succes. Cox kwam vijf keer binnen de lijnen. Geen enkele keer speelde hij de volledige wedstrijd.

Medische test
Fortuna Sittard heeft de Engelsman al medisch getest. Tot dusver heeft hij die beproevingen zonder problemen doorstaan. Als blijkt dat hij fysiek volledig in orde is, tekent hij snel een meerjarig contract. Overigens is de Sittardse formatie nog niet uitgewinkeld. De club zoekt nog altijd naar een nieuwe centrumverdediger. Cox kan eventueel ook in het centrum uit de voeten, maar is van nature een pure vleugelverdediger.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen