Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard-captain krijgt concurrentie van Engelsman

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 14:40

Met de mogelijke komst van George Cox (21) hoopt Fortuna Sittard een concurrent in huis te halen voor aanvoerder Mica Pinto. De linksback moet overkomen van Brighton & Hove Albion.

Door het vertrek van Marco Ospitalieri was Pinto de enige linksback in de Sittardse selectie. Cox moet trainer Sjors Ultee van meer opties voorzien.

Lees ook: Clubloze linksback probeert het nu bij FC Den Bosch

Onregelmatige hartslag
De nog prille carrière van Cox heeft de nodige ups en downs gekend. Vorige zomer mocht hij nog aansluiten bij het eerste elftal van Brighton, dat uitkomt in de prestigieuze Premier League. Bij een routinecheck werd er echter een onregelmatige hartslag vastgesteld. Als hij niet geopereerd zou worden, bestond de kans dat hij op een later moment een hartaanval zou krijgen. Zijn kans in het eerste elftal ging in rook op. In plaats daarvan moest hij werken aan zijn herstel.

Geen volledige wedstrijd
Cox kwam nog negen keer uit voor de reserveploeg van Brighton en werd in de winterstop verhuurd aan Northampton Town. Die club komt uit in de League Two, op het vierde niveau van Engeland. Het avontuur bij Northampton Town werd echter geen onverdeeld succes. Cox kwam vijf keer binnen de lijnen. Geen enkele keer speelde hij de volledige wedstrijd.

Medische test
Fortuna Sittard heeft de Engelsman al medisch getest. Tot dusver heeft hij die beproevingen zonder problemen doorstaan. Als blijkt dat hij fysiek volledig in orde is, tekent hij snel een meerjarig contract. Overigens is de Sittardse formatie nog niet uitgewinkeld. De club zoekt nog altijd naar een nieuwe centrumverdediger. Cox kan eventueel ook in het centrum uit de voeten, maar is van nature een pure vleugelverdediger.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen