Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard bekert verder na winst op Roda JC

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 22:49

Fortuna Sittard heeft de volgende ronde bereikt van de strijd om de KNVB-beker. De geel-groenen stonden na minder dan een kwartier tegen Roda JC al met 0-2 voor nadat Sebastian Polter een strafschop benut had en Zian Flemming de bal beheerst achter doelman Santos geschoven had. Dat was ook meteen de eindstand.

De Sittardenaren kwamen prima uit de startblokken in de ‘Mijnstreek-derby’ en deelden in het eerste deel van eerste helft de lakens uit in het Parkstad Limburg Stadion. De thuisploeg had geen grip op het spel van de Fortunezen, die door twee treffers al vroeg op rozen zaten.

Roda JC kreeg pas na twintig minuten een kans de aansluitingstreffer te maken toen doelman Yanick van Osch bij een voorzet misgreep, maar Roland Alberg niet toesloeg.

Gas terug
Fortuna Sittard nam in de loop van de eerste helft gas terug en liet Roda JC het spel maken. De ploeg creëerde weinig kansen en mocht van geluk spreken dat doelman Santos na een misser van Amir Absalem voorkwam dat Emil Hansson de bezoekers op 0-3 bracht.

Matte wedstrijd
Fortuna Sittard probeerde na de hervatting de score op te voeren, maar Polter, Seuntjens en Flemming kregen de bal niet in de touwen. Coach Jurgen Streppel verruilde Absalem voor Mitchel Keulen, die vervolgens binnen een halve minuut een gele kaart te pakken had.

De Kerkradenaren konden de geel-groenen niet in de problemen brengen, ook niet toen Jorrit Smeets balverlies leed en Patrick Pflücke de bal hoog over het doel van Yanick van Osch schoot.

Het team van Kevin Hofland verzuimde in de slotfase de voorsprong te vergroten en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De ploeg hoefde niet meer aan te dringen en had weinig of niets te duchten van de tegenstander.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen