Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard bekert verder na winst op Roda JC

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 22:49

Fortuna Sittard heeft de volgende ronde bereikt van de strijd om de KNVB-beker. De geel-groenen stonden na minder dan een kwartier tegen Roda JC al met 0-2 voor nadat Sebastian Polter een strafschop benut had en Zian Flemming de bal beheerst achter doelman Santos geschoven had. Dat was ook meteen de eindstand.

De Sittardenaren kwamen prima uit de startblokken in de ‘Mijnstreek-derby’ en deelden in het eerste deel van eerste helft de lakens uit in het Parkstad Limburg Stadion. De thuisploeg had geen grip op het spel van de Fortunezen, die door twee treffers al vroeg op rozen zaten.

Roda JC kreeg pas na twintig minuten een kans de aansluitingstreffer te maken toen doelman Yanick van Osch bij een voorzet misgreep, maar Roland Alberg niet toesloeg.

Gas terug
Fortuna Sittard nam in de loop van de eerste helft gas terug en liet Roda JC het spel maken. De ploeg creëerde weinig kansen en mocht van geluk spreken dat doelman Santos na een misser van Amir Absalem voorkwam dat Emil Hansson de bezoekers op 0-3 bracht.

Matte wedstrijd
Fortuna Sittard probeerde na de hervatting de score op te voeren, maar Polter, Seuntjens en Flemming kregen de bal niet in de touwen. Coach Jurgen Streppel verruilde Absalem voor Mitchel Keulen, die vervolgens binnen een halve minuut een gele kaart te pakken had.

De Kerkradenaren konden de geel-groenen niet in de problemen brengen, ook niet toen Jorrit Smeets balverlies leed en Patrick Pflücke de bal hoog over het doel van Yanick van Osch schoot.

Het team van Kevin Hofland verzuimde in de slotfase de voorsprong te vergroten en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De ploeg hoefde niet meer aan te dringen en had weinig of niets te duchten van de tegenstander.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen