Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard bekert verder na winst op ADO Den Haag

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 22:45

Fortuna Sittard is de derde Limburgse club die zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de beker.

De flink gewijzigde Sittardse ploeg was in eigen huis te sterk voor ADO Den Haag, dat met 3-0 naar huis werd gestuurd. De doelpunten van Fortuna vielen binnen 18 minuten.

Zes wissels
Fortuna-trainer Sjors Ultee koos voor het bekerduel voor een andere opstelling dan normaal. Ten opzichte van afgelopen zaterdag, toen er dik gewonnen werd van VVV (4-1), waren er maar liefst zes wissels tegen ADO Den Haag.

Dot
En dat was te merken aan het spel dat aan Fortuna-kant traag op gang kwam. Het was ADO dat na vier minuten al een dot van een kans kreeg en de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Erik Falkenburg miste echter voor open doel.

In de eerste twintig minuten waren de Hagenezen de bovenliggende partij en kwam Fortuna er bijna niet aan te pas. Na 25 minuten pas kreeg ADO-doelman het eerste schot op doel. Agim Zeka schoot veel te zacht waardoor doelman Luuk Koopmans weinig moeite had de bal te pakken.

Ongewijzigd
Tot aan de rust gebeurde er weinig op het veld in Sittard en werd er ook niet gescoord. Na de pauze bleef Ultee vasthouden aan zijn basis elf net als collega Fons Groenendijk en kwamen beide elftallen ongewijzigd het veld op. In de 53ste minuut schrok het stadion wakker toen Mark Diemers een vrije trap kreeg die op de lat uiteenspatte, de beste kans voor de thuisploeg tot dat moment.

Penalty
Vijf minuten later kon er voor het eerst gejuicht worden. Felix Passlack werd in het strafschopgebied gevloerd door Elson Hooi en Fortuna kreeg een penalty die door Diemers werd benut. Niet veel later rondde Vitalie Damascan een hoekschop van dezelfde Diemers fraai af met het hoofd en werd de voorsprong vergroot tot 2-0.

Fortuna bleef daarna aandringen en kreeg kansjes. De Fortuna-aanhang moest echter tot een kwartier voor het einde wachten totdat het opnieuw kon juichen. Agim Zeka scoorde de 3-0 en gooide de wedstrijd daarmee op slot.

Lijdzaam
ADO kon er in de slotfase weinig tegenover stellen en moest lijdzaam toe kijken hoe schoten op doel, naast gingen.

Fortuna kon de wedstrijd dan ook gemakkelijk uitspelen en zich opmaken voor de tweede bekerronde.

Volgende week zaterdag komen beide ploegen elkaar overigens weer tegen in Sittard, dan voor de competitie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen