Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna Sittard begint tweede competitiehelft met nederlaag

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 20:41

Fortuna Sittard is de tweede helft van de competitie in de Eredivisie slecht begonnen.

De Sittardenaren verloren in de honderdste wedstrijd van Jorrit Smeets voor de thuisploeg met 1-3 van Vitesse.

Eerste kans
De thuisploeg begon goed tegen de bezoekers uit Arnhem en kreeg na drie minuten de eerste kans van de wedstrijd. Vitalie Damashkan probeerde het met een draai, maar schoot tegen een Arnhems been aan.

Op avontuur
Een ver schot van Vitesse eindigde even later in de handen van keeper Alexei Koselev. Na ruim tien minuten spelen ging Mark Diemers op avontuur, maar zijn schot verdween naast het Arnhemse doel. Kort daarna probeerde Diemers het opnieuw, maar dit keer ging de bal over het doel van Vitesse.

Even later kreeg Vitesse de eerste kans, maar Bazoer schoot voorlangs.

Gevaar
Halverwege de eerste helft lanceerde Leandro Fernandes een schot van grote afstand, maar de bal ging over. Direct daarna ontstond gevaar voor het Fortuna-doel. Doelman Koselev kreeg de bal niet klemvast. In de rebound werd de bal door de Sittardse verdediging weggewerkt, waarna Felix Passlack alleen op doelman Pasveer afging. Zijn slappe schot was voor de Vitesse-doelman geen probleem.

Vitesse op voorsprong
In minuut 27 kwam Vitesse op voorsprong toen Oussama Tannane de bal in het Sittardse doel schoot: 0-1. Fortuna had het na Arnhemse doelpunt moeilijk en moest zes minuten voor rust een tweede treffer incasseren. Matavž kreeg de bal voor zijn voeten en kon gemakkelijk inschieten: 0-2.

Op jacht
Na de 0-2 ruststand ging Fortuna op jacht naar de aansluittreffer. Een vrije trap van Mark Diemers werd door de Vitesse-defensie weggekopt. Bryan Linssen kreeg daarna de kans de wedstrijd op slot te gooien. Hij probeerde de bal in de verre hoek te krullen, maar zijn schot ging voorlangs.

Tweede treffer Matavž
Vitesse was de baas in Sittard en maakte het Fortuna moeilijk. Na ruim een uur voetballen voorkwam Koselev de 0-3 door zich voor een inzet van Tannane te gooien, maar even later verdween een schot van Matavž tussen de benen van Koselev en had de Fortuna-goalie het nakijken: 0-3.

Tegendoelpunt
De Sittardse doelman voorkwam even later erger door een inzet van dichtbij te keren. Vitesse bleef jagen, maar moest 18 minuten voor tijd een tegendoelpunt incasseren. De Arnhemse doelman kreeg geen grip op een harde voorzet van Felix Passlack, waarna Amadou Ciss de bal kon inkoppen: 1-3.

Moed
Fortuna putte moed uit die treffer en ging op jacht naar een tweede doelpunt. Damashkan kreeg de bal van Passlack gaf voor, maar de aanvaller schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Een voorzet van Passlack kwam enkele minuten voor tijd bij Sambou terecht. Die kopte de bal over het doel. Kort daarna kwam Fortuna Sittard goed weg, toen vijf Arnhemmers een counter verprutsten en de bal naast het doel van Koselev schoten.

In blessuretijd werd niet meer gescoord, zodat Fortuna Sittard in de eerste wedstrijd na de winterstop een 1-3 nederlaag moet slikken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen