Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna scoort voldoende en is ingedeeld in categorie 2

Geplaatst opwoensdag 13 juni 2018 - 13:55

Fortuna is door de licentiecommissie van de KNVB alsnog ingedeeld in de financiële categorie 2.

Dat betekent dat de Sittardse promovendus de zaakjes financieel op orde heeft en dus een voldoende scoort.

Vertraging
De indeling van Fortuna heeft enige vertraging opgelopen. Eind vorige maand kon de licentiecommissie de Sittardenaren niet indelen omdat ze moesten wachten totdat de bond over een 'een specifiek en technisch aspect' meer duidelijkheid had. Het is nog steeds niet duidelijk waar het destijds over het ging.

Geen twijfel
Volgens Fortuna werd die duidelijkheid snel geboden. "Wij hebben nimmer getwijfeld aan indeling in categorie 2", zegt interim-directeur Johnny Creemers op de clubsite. "Zowel sportief als financieel liggen we op koers om van Fortuna Sittard een stabiele Eredivisionist te maken. We zullen echter komend seizoen wederom hard moeten werken om op koers te blijven."

Categorie 3
VVV-Venlo heeft de zaken in financieel opzicht nog net iets beter in orde.
De club maakte onlangs in het beoordelingssysteem van de licentiecommissie van de KNVB promotie van categorie 2 naar categorie 3. Dat is de groep van gezondste clubs in het betaalde voetbal. Ook Heracles Almelo en NAC Breda hebben de zaakjes op orde.

Lees ook: VVV-Venlo is financieel gezond: promotie naar categorie 3

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen