Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna scoort voldoende en is ingedeeld in categorie 2

Geplaatst opwoensdag 13 juni 2018 - 13:55

Fortuna is door de licentiecommissie van de KNVB alsnog ingedeeld in de financiële categorie 2.

Dat betekent dat de Sittardse promovendus de zaakjes financieel op orde heeft en dus een voldoende scoort.

Vertraging
De indeling van Fortuna heeft enige vertraging opgelopen. Eind vorige maand kon de licentiecommissie de Sittardenaren niet indelen omdat ze moesten wachten totdat de bond over een 'een specifiek en technisch aspect' meer duidelijkheid had. Het is nog steeds niet duidelijk waar het destijds over het ging.

Geen twijfel
Volgens Fortuna werd die duidelijkheid snel geboden. "Wij hebben nimmer getwijfeld aan indeling in categorie 2", zegt interim-directeur Johnny Creemers op de clubsite. "Zowel sportief als financieel liggen we op koers om van Fortuna Sittard een stabiele Eredivisionist te maken. We zullen echter komend seizoen wederom hard moeten werken om op koers te blijven."

Categorie 3
VVV-Venlo heeft de zaken in financieel opzicht nog net iets beter in orde.
De club maakte onlangs in het beoordelingssysteem van de licentiecommissie van de KNVB promotie van categorie 2 naar categorie 3. Dat is de groep van gezondste clubs in het betaalde voetbal. Ook Heracles Almelo en NAC Breda hebben de zaakjes op orde.

Lees ook: VVV-Venlo is financieel gezond: promotie naar categorie 3

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen