Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna-overname Ilicali on hold: softwarebedrijf is plan B

Geplaatst opmaandag 26 april 2021 - 14:17

Door een verschil van inzicht tussen de clubleiding van Fortuna Sittard en beoogd eigenaar Acun Ilicali loopt de overname van de club opnieuw vertraging op. Ook dient zich een alternatieve kandidaat aan.

Fortuna's algemeen directeur Ivo Pfennings benadrukt echter dat er geen sprake is van een conflict tussen de club en Ilicali. "We zijn nog 'gewoon' met elkaar in gesprek, op een normale manier. Het kan natuurlijk voorkomen dat je met elkaar een verschil van inzicht hebt."

'Losse schroeven'
Volgens De Limburger staat de overname op losse schroeven en is de club in gesprek met een andere investeerder. De krant baseert zich daarbij ook op bronnen binnen en rondom de club. Fortuna is op dit moment eigendom van Isitan Gün, die de meerderheid van de aandelen dus zou overdoen aan de Turkse mediamagnaat.

Plan B
Pfennings bevestigt dat Fortuna parallel aan het traject met Ilicali bezig is met een 'Plan B'. "Al is het nog te vroeg om daarover in detail te treden", zegt Pfennings, die het wel 'logisch' noemt dat Fortuna naar een alternatief kijkt, aangezien de gesprekken met Ilicali inmiddels al een jaar duren.

Softwarefabrikant
Een internationale softwarefabrikant zou dat plan B kunnen zijn. De niet nader genoemde firma ziet kansen om door te groeien in Sittard. De Fortuna-beleidsbepalers willen niet verder ingaan op dat sluimerend alternatief.

Meeting
De club blijft ondertussen in gesprek met Ilicali. Zo staat er deze week nog een meeting met hem gepland. Tegelijkertijd is de overname-aanvraag bij de KNVB 'on hold' gezet; de club is dus niet in afwachting van een verdict van de voetbalbond, maar probeert zelf met Ilicali de ontstane plooien glad te strijken.

Twaalfde
Fortuna staat op de twaalfde plaats in de Eredivisie. De Sittardenaren zijn sinds de 0-3 zege bij ADO Den Haag, afgelopen zondag, definitief verzekerd van handhaving op het hoogste niveau. Het team van Sjors Ultee kan zelfs nog een gooi doen naar een plekje in de play-offs om Europees voetbal. Het gaatje naar de daarvoor benodigde achtste plaats bedraagt slechts twee punten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen