Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna over maatregelen: opbrengsten groter dan kosten

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 12:48

Fortuna Sittard huurt, als reactie op de politieactie, tientallen extra beveiligers in bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht aanstaande zaterdag.

Ook de club uit de Domstad neemt extra stewards mee naar het zuiden. Dat laat commissaris van de Sittardse club Ron Quadvlieg aan L1 weten.

Maatregelen supporters
Ook wordt donderdag in razend tempo de parkeerplaats naast het stadion geasfalteerd en hekken geplaatst, zoals burgemeester Sjraar Cox woensdagavond al in zijn brief aangaf.

Bussen
Op de parkeerplaats zullen de FC Utrecht-bussen opgevangen kunnen worden. Ook is het voor de supporters van de uitclub onmogelijk om met de auto naar Sittard te komen. Alleen een bus-combi is mogelijk. Fortuna Sittard verwacht zes supportersbussen uit Utrecht.

Extra kosten
Het is voor Fortuna belangrijk om de wedstrijd van zaterdag door te laten gaan ook al brengt dat extra kosten met zich mee. Fortuna gaat er vanuit dat de opbrengsten groter zijn dan de kosten. Ook zijn er enkele onzichtbare maatregelen genomen. Fortuna-commissaris Ron Quadvlieg heeft er alle vertrouwen in dat de wedstrijd goed verloopt ondanks de staking van de politie.

Lees ook: Fortuna Sittard-FC Utrecht gaat door

'Verbijsterd'
​Politievakbond ACP is 'verbijsterd' over het besluit van burgemeester Cox van Sittard-Geleen om de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht zaterdag zonder politie door te laten gaan. De vakbond roept agenten op om niet bij deze wedstrijd aanwezig te zijn, maar naar een cao-actiebijeenkomst in de buurt de komen.

Tweemaal zoveel
Politievakbond ACP vindt het besluit van Cox om de wedstrijd toch te laten spelen verbijsterend: "Twee dagen geleden liet deze burgemeester nog tweemaal zoveel politie aanrukken als eerder gepland. Hij had een peloton ME aangevraagd en nu is dat ineens allemaal niet meer nodig?", zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politiebond
ACP.

Doelwit
De bonden hebben de wedstrijd van komende zaterdag in Sittard als doelwit voor hun protest uitgezocht, omdat op 18 augustus vijf agenten gewond raakten bij de wedstrijd van Fortuna tegen PSV in het stadion in Sittard. Ze werden bekogeld met bouwmaterialen van een bouwplaats vlakbij het stadion.

Lees ook: Agenten bekogeld door aanhangers Fortuna en PSV

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen