Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna opent oefenreeks met ruime zege op SVM

Geplaatst opvrijdag 1 juli 2016 - 21:04

Fortuna Sittard heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 0-12 gewonnen van vierdeklasser SVM.

De ploeg uit Munstergeleen is traditioneel de eerste opponent op weg naar de competitie.

In de 33ste editie hadden supporters een telraam nodig als er geen scorebord was geweest. Na doelpunten van Junior Torunarigha (3), Frank Wiafe (4) en Okan Kurt (2) gingen de profs met een 0-9 voorsprong de rust in.

Zes wissels
Na de pauze - waarin trainer Ben van Dael zes wissels doorvoerde - stokte de doelpuntenproductie even. In de 67ste minuut werd die pas weer hervat. Kurt en testspelers Elie N'Dekre en Clint Essers bepaalden de eindstand op 0-12.

De volgende oefenpot van de Sittardenaren laat niet lang op zich wachten. Zaterdag speelt Fortuna bij VV Sittard (18:00 uur).

Andere clubs
Ook de drie andere Limburgse profclubs spelen zaterdag hun eerste oefenwedstrijd. Roda in en tegen Schinveld, MVV bij vv De Heeg en VVV-Venlo bij Venlosche Boys. Alle duels beginnen om 18:00 uur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Oefenduel SVM-Fortuna afgelast: te warm
Dubbele cijfers Fortuna tegen SVM
Fortuna-talent: 'In Dordrecht moet ik gewoon spelen'
Fortuna na nederlaag voorlaatste
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen