Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna onderuit bij ADO Den Haag

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:57

In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag heeft Fortuna Sittard de tweede nederlaag in het nog prille seizoen geleden. De Hagenaars waren met 3-1 een maatje te groot voor de promovendus.

De ploeg van René Eijer blijft daardoor na drie wedstrijden vooralsnog steken op één punt.

1-0
Als linksbuiten stond André
Vidigal in de basis bij Fortuna. Vorige week tegen PSV was die positie nog voor Gavin Vlijter. Vidigal kreeg in de negende minuut de eerste mogelijkheid. De linksbuiten was met een afstandsschot dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging over. In de daaropvolgende aanval scoorde Lorenzen van ADO wel: 1-0. De rappe ADO-aanvaller tikte de bal over de uitkomende Fortuna-doelman Koselev, net voor de meegelopen Wessel Dammers.

Counters
Fortuna moest terug bij snelle uitvallen van ADO maar dook nog een paar keer gevaarlijk op voor het Haagse doel, zonder resultaat. Een van die Haagse counters leidde de 2-0 in. Pinto verdedigde Hooi binnen de zestien. De linksback raakte de bal maar ook de aanvaller. Scheidsrechter Higler wees resoluut naar de stip. Vanaf elf meter stuurde El Khayati Koselev naar de verkeerde hoek.

Beslist
Na rust werd het duel binnen 10 minuten beslist. Ondanks een goed begin van de tweede helft van Fortuna scoorde El
Khayati zijn tweede van de avond. Rechtsback Clint Essers werd in de 55e minuut uitgespeeld door Hooi, waarna de voorzet met een geplaatste bal in het Sittards doel werd geschoten.

Slotakkoord
Novakovich had de kans om in de 70ste minuut tegen te scoren, maar de spits kapte een keer te veel. Aan de andere kant sneed Hooi weer eens door de Fortuna-defensie. Dammers stopte hem af maar wel ten koste van een gele kaart en een strafschop. Deze keer stopte Kosolev de penalty van El Khayati. Het slotakkoord was wel voor de Sittardse ploeg: na een mooie een-twee met Mark Diemers scoorde Lisandro Semedo de 3-1.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen