Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna onderuit bij ADO Den Haag

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:57

In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag heeft Fortuna Sittard de tweede nederlaag in het nog prille seizoen geleden. De Hagenaars waren met 3-1 een maatje te groot voor de promovendus.

De ploeg van René Eijer blijft daardoor na drie wedstrijden vooralsnog steken op één punt.

1-0
Als linksbuiten stond André
Vidigal in de basis bij Fortuna. Vorige week tegen PSV was die positie nog voor Gavin Vlijter. Vidigal kreeg in de negende minuut de eerste mogelijkheid. De linksbuiten was met een afstandsschot dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging over. In de daaropvolgende aanval scoorde Lorenzen van ADO wel: 1-0. De rappe ADO-aanvaller tikte de bal over de uitkomende Fortuna-doelman Koselev, net voor de meegelopen Wessel Dammers.

Counters
Fortuna moest terug bij snelle uitvallen van ADO maar dook nog een paar keer gevaarlijk op voor het Haagse doel, zonder resultaat. Een van die Haagse counters leidde de 2-0 in. Pinto verdedigde Hooi binnen de zestien. De linksback raakte de bal maar ook de aanvaller. Scheidsrechter Higler wees resoluut naar de stip. Vanaf elf meter stuurde El Khayati Koselev naar de verkeerde hoek.

Beslist
Na rust werd het duel binnen 10 minuten beslist. Ondanks een goed begin van de tweede helft van Fortuna scoorde El
Khayati zijn tweede van de avond. Rechtsback Clint Essers werd in de 55e minuut uitgespeeld door Hooi, waarna de voorzet met een geplaatste bal in het Sittards doel werd geschoten.

Slotakkoord
Novakovich had de kans om in de 70ste minuut tegen te scoren, maar de spits kapte een keer te veel. Aan de andere kant sneed Hooi weer eens door de Fortuna-defensie. Dammers stopte hem af maar wel ten koste van een gele kaart en een strafschop. Deze keer stopte Kosolev de penalty van El Khayati. Het slotakkoord was wel voor de Sittardse ploeg: na een mooie een-twee met Mark Diemers scoorde Lisandro Semedo de 3-1.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen