Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna onderuit bij ADO Den Haag

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:57

In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag heeft Fortuna Sittard de tweede nederlaag in het nog prille seizoen geleden. De Hagenaars waren met 3-1 een maatje te groot voor de promovendus.

De ploeg van René Eijer blijft daardoor na drie wedstrijden vooralsnog steken op één punt.

1-0
Als linksbuiten stond André
Vidigal in de basis bij Fortuna. Vorige week tegen PSV was die positie nog voor Gavin Vlijter. Vidigal kreeg in de negende minuut de eerste mogelijkheid. De linksbuiten was met een afstandsschot dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging over. In de daaropvolgende aanval scoorde Lorenzen van ADO wel: 1-0. De rappe ADO-aanvaller tikte de bal over de uitkomende Fortuna-doelman Koselev, net voor de meegelopen Wessel Dammers.

Counters
Fortuna moest terug bij snelle uitvallen van ADO maar dook nog een paar keer gevaarlijk op voor het Haagse doel, zonder resultaat. Een van die Haagse counters leidde de 2-0 in. Pinto verdedigde Hooi binnen de zestien. De linksback raakte de bal maar ook de aanvaller. Scheidsrechter Higler wees resoluut naar de stip. Vanaf elf meter stuurde El Khayati Koselev naar de verkeerde hoek.

Beslist
Na rust werd het duel binnen 10 minuten beslist. Ondanks een goed begin van de tweede helft van Fortuna scoorde El
Khayati zijn tweede van de avond. Rechtsback Clint Essers werd in de 55e minuut uitgespeeld door Hooi, waarna de voorzet met een geplaatste bal in het Sittards doel werd geschoten.

Slotakkoord
Novakovich had de kans om in de 70ste minuut tegen te scoren, maar de spits kapte een keer te veel. Aan de andere kant sneed Hooi weer eens door de Fortuna-defensie. Dammers stopte hem af maar wel ten koste van een gele kaart en een strafschop. Deze keer stopte Kosolev de penalty van El Khayati. Het slotakkoord was wel voor de Sittardse ploeg: na een mooie een-twee met Mark Diemers scoorde Lisandro Semedo de 3-1.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen