Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna onderuit bij ADO Den Haag

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:57

In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag heeft Fortuna Sittard de tweede nederlaag in het nog prille seizoen geleden. De Hagenaars waren met 3-1 een maatje te groot voor de promovendus.

De ploeg van René Eijer blijft daardoor na drie wedstrijden vooralsnog steken op één punt.

1-0
Als linksbuiten stond André
Vidigal in de basis bij Fortuna. Vorige week tegen PSV was die positie nog voor Gavin Vlijter. Vidigal kreeg in de negende minuut de eerste mogelijkheid. De linksbuiten was met een afstandsschot dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging over. In de daaropvolgende aanval scoorde Lorenzen van ADO wel: 1-0. De rappe ADO-aanvaller tikte de bal over de uitkomende Fortuna-doelman Koselev, net voor de meegelopen Wessel Dammers.

Counters
Fortuna moest terug bij snelle uitvallen van ADO maar dook nog een paar keer gevaarlijk op voor het Haagse doel, zonder resultaat. Een van die Haagse counters leidde de 2-0 in. Pinto verdedigde Hooi binnen de zestien. De linksback raakte de bal maar ook de aanvaller. Scheidsrechter Higler wees resoluut naar de stip. Vanaf elf meter stuurde El Khayati Koselev naar de verkeerde hoek.

Beslist
Na rust werd het duel binnen 10 minuten beslist. Ondanks een goed begin van de tweede helft van Fortuna scoorde El
Khayati zijn tweede van de avond. Rechtsback Clint Essers werd in de 55e minuut uitgespeeld door Hooi, waarna de voorzet met een geplaatste bal in het Sittards doel werd geschoten.

Slotakkoord
Novakovich had de kans om in de 70ste minuut tegen te scoren, maar de spits kapte een keer te veel. Aan de andere kant sneed Hooi weer eens door de Fortuna-defensie. Dammers stopte hem af maar wel ten koste van een gele kaart en een strafschop. Deze keer stopte Kosolev de penalty van El Khayati. Het slotakkoord was wel voor de Sittardse ploeg: na een mooie een-twee met Mark Diemers scoorde Lisandro Semedo de 3-1.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen