Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna neemt puntje mee uit Friesland: 1-1

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 20:38

Ook na de vierde speelronde in de Eredivisie wacht Fortuna nog op een overwinning, maar de formatie van Sjors Ultee pakte zaterdagavond op bezoek bij SC Heerenveen wel een winstpunt: 1-1.

De doelpunten vielen in de eerste helft. Na de rust moest Fortuna vooral voorkomen dat Heerenveen met de volle buit aan de haal zou gaan.

Hoop
Fortuna was naar Heerenveen afgereisd in de hoop de eerste driepunter van het seizoen te scoren. De Sittardenaren hadden het in de beginfase in het Abe Lenstra Stadion niet gemakkelijk al kwamen de Friezen na zes minuten na een vrije trap van Mark Diemers goed weg. Daarna was het initiatief aan de spelers van Heerenveen, dat na tien minuten een schot van Chidera Ejuke in het zijnet zag belanden.

Passlack
Heerenveen zocht de aanval en mocht binnen een kwartier al vier hoekschoppen nemen. Een vrije trap van Hicham Faik verdween over het doel van Alexei Koselev, maar het was Fortuna Sittard dat halverwege de eerste helft door een treffer van Felix Passlack met 1-0 voor kwam. De Duitser werkte een strakke voorzet van Vitalie Damascan in het Friese doel.

In de fout
De Sittardenaren konden de voorsprong maar korte tijd vasthouden. Tien minuten voor rust ging Clint Essers in het strafschop in de fout. Jens Odgaard verzilverde de strafschop en bracht met 1-1 de stand weer in evenwicht.

Jacht
De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft en met een schot van afstand probeerde Diemers doelman Warner Hahn te verschalken. Kort daarna voorkwam doelman Koselev dat de Friezen op voorsprong kwamen. Heerenveen bleef jagen, probeerde meerdere hoekschoppen de Sittardse verdediging te passeren, maar
slaagde daar niet in.

Moeilijk
Fortuna had het in de tweede helft moeilijk tegen de Friezen, maar sloeg de aanvallen van
Heerenveen af. Nadat Mica Pinto in de fout gegaan was, voorkwam Branislav Ninaj een treffer van de blauw-witten. Een schuiver van Anders Dreyer ging even later rakelings naast het doel van Koselev.

Goed weggekomen
Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd hield de Fortuna-doelman een kopbal van Sven Botman uit het doel.
Fortuna kwam in de eindfase bovendien goed weg toen scheidsrechter Edwin van de Graaf vasthouden in het stafschopgebied niet met een penalty bestrafte.

Acht minuten blessuretijd
In de slotfase moest Fortuna nog een acht minuten durende blessuretijd zien te overleven en kreeg assistent-trainer Kevin Hofland - vanwege aanmerkingen op de leiding - nog een gele kaart van Van de Graaf. De Fortunezen wisten stand te houden en grepen dus een punt, maar staan wel nog op de zestiende plaats in de Eredivisie.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen