Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna neemt puntje mee uit Friesland: 1-1

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 20:38

Ook na de vierde speelronde in de Eredivisie wacht Fortuna nog op een overwinning, maar de formatie van Sjors Ultee pakte zaterdagavond op bezoek bij SC Heerenveen wel een winstpunt: 1-1.

De doelpunten vielen in de eerste helft. Na de rust moest Fortuna vooral voorkomen dat Heerenveen met de volle buit aan de haal zou gaan.

Hoop
Fortuna was naar Heerenveen afgereisd in de hoop de eerste driepunter van het seizoen te scoren. De Sittardenaren hadden het in de beginfase in het Abe Lenstra Stadion niet gemakkelijk al kwamen de Friezen na zes minuten na een vrije trap van Mark Diemers goed weg. Daarna was het initiatief aan de spelers van Heerenveen, dat na tien minuten een schot van Chidera Ejuke in het zijnet zag belanden.

Passlack
Heerenveen zocht de aanval en mocht binnen een kwartier al vier hoekschoppen nemen. Een vrije trap van Hicham Faik verdween over het doel van Alexei Koselev, maar het was Fortuna Sittard dat halverwege de eerste helft door een treffer van Felix Passlack met 1-0 voor kwam. De Duitser werkte een strakke voorzet van Vitalie Damascan in het Friese doel.

In de fout
De Sittardenaren konden de voorsprong maar korte tijd vasthouden. Tien minuten voor rust ging Clint Essers in het strafschop in de fout. Jens Odgaard verzilverde de strafschop en bracht met 1-1 de stand weer in evenwicht.

Jacht
De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft en met een schot van afstand probeerde Diemers doelman Warner Hahn te verschalken. Kort daarna voorkwam doelman Koselev dat de Friezen op voorsprong kwamen. Heerenveen bleef jagen, probeerde meerdere hoekschoppen de Sittardse verdediging te passeren, maar
slaagde daar niet in.

Moeilijk
Fortuna had het in de tweede helft moeilijk tegen de Friezen, maar sloeg de aanvallen van
Heerenveen af. Nadat Mica Pinto in de fout gegaan was, voorkwam Branislav Ninaj een treffer van de blauw-witten. Een schuiver van Anders Dreyer ging even later rakelings naast het doel van Koselev.

Goed weggekomen
Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd hield de Fortuna-doelman een kopbal van Sven Botman uit het doel.
Fortuna kwam in de eindfase bovendien goed weg toen scheidsrechter Edwin van de Graaf vasthouden in het stafschopgebied niet met een penalty bestrafte.

Acht minuten blessuretijd
In de slotfase moest Fortuna nog een acht minuten durende blessuretijd zien te overleven en kreeg assistent-trainer Kevin Hofland - vanwege aanmerkingen op de leiding - nog een gele kaart van Van de Graaf. De Fortunezen wisten stand te houden en grepen dus een punt, maar staan wel nog op de zestiende plaats in de Eredivisie.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen