Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna na verlenging onderuit in bekerpot tegen Achilles

Geplaatst opwoensdag 23 september 2015 - 22:30

Fortuna Sittard is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker. Bij een 1-1 stand na negentig minuten, verloor het na verlenging met 1-3 van Achilles'29.

Volop gesteund door de fanatieke aanhang begon het geplaagde Fortuna aan het bekerduel.

Eerste mogelijkheid
Toch resulteerde de eerste de beste mogelijkheid in de openingstreffer van Achilles. Hielke Penterman, de vervanger van de geblesseerde Freek Thoone, verlengde een vrije trap vanaf de zijkant achter doelman Ferhat Kaya: 0-1.

1-1
Onder aanvoering van dirigent Muhammed Mert zocht Fortuna naar een gat in de Achilles-defensie. Eens te meer etaleerde de begaafde Belgische spelmaker zijn klasse aan de bal. Op slag van rust kreeg Fortuna loon naar werken. En zoals zo vaak leidde Joeri Schroijen een doelkans in. De linksback stoomde op, trok naar binnen, drukte af, waarna Lars Hutten op accrobatische wijze de rebound binnen werkte: 1-1.

Foto: MGL/Ermindo Armino

Verlenging
Zelden was de opluchting in Sittard zo duidelijk merkbaar. Na rust verzandde het bekerduel in spanning. Een verlenging was nodig om te bepalen wie de doorstootte naar de derde ronde van de KNVB Beker. Vijf minuten onderweg in de verlenging sloeg Penterman namens de gasten opnieuw toe: 1-2. Opnieuw rechtte Fortuna de rug. Mert kreeg tot twee keer toe de kans de 2-2 te scoren, maar de uitblinker aan Fortuna-zijde faalde jammerlijk. Dat deed Brian Boogers niet aan de overzijde (1-3), waardoor Fortuna opnieuw als verliezer van het veld stapte.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Sneeuw geruimd, groen licht voor Limburgse clubs
SCM uitgeschakeld in landelijk bekertoernooi
Roda JC - Achilles'29 (3-apr-2015) Raymond Gyasi
Roda JC ruim langs machteloos Achilles’29
Luxeprobleem voor MVV tegen Achilles'29
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen