Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna legt Zweedse Eritreeër twee jaar vast

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 22:56

De 22-jarige Tesfaldet Tekie heeft bij Fortuna Sittard een tweejarig contract getekend, met een optie voor een derde jaar.

De Eritreeër kwam een keer uit voor het nationale elftal van Zweden.

Transfervrij
De 22-jarige middenvelder stond tot afgelopen maandag onder contract bij het Belgische KAA Gent. Fortuna hoefde uiteindelijk niet de portemonnee te trekken voor Tekie omdat de Buffalo's zijn contract hadden ontbonden.

Ontwikkeling
Tekie is blij dat hij in de Eredivisie aan de slag kan. "Ik ben enorm blij met mijn contract. Ik heb enkele goede gesprekken gehad met Sjoerd Ars", zegt de aanwinst op de clubsite. "Fortuna Sittard richt zich op het ontwikkelen van jonge spelers en dat spreekt mij aan. Ik kijk er naar uit om met de staf en mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan."

Lees ook: Zweedse Eritreeër op weg naar Fortuna

Overtuigen
Dat Tekie voor Fortuna heeft gekozen, stemt ook technisch manager Ars tevreden. "Ondanks de interesse van andere clubs hebben we Tesfaldet kunnen overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan, waaronder een interland voor Zweden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen