Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna lacht wel op het veld

Geplaatst opmaandag 7 maart 2016 - 21:54

De misère achter de schermen camoufleerde Fortuna Sittard in Eindhoven tegen Jong PSV. De Sittardenaren wonnen door een strafschop van Roel Janssen met 0-1.

In het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven, trof Fortuna een getalenteerd Jong PSV. Een paar dagen eerder versloegen de beloften van de Eindhovense topclub in Londen nog de leeftijdsgenoten van Chelsea.

Injectie
Een duel tegen een ‘Jong-team’ op een maandagavond mondt in de meeste gevallen uit in een danig versterkte beloftenploeg. Een karrenvracht aan kanonnen bleef Fortuna bespaard, maar met Adam Maher, Steven Bergwijn en Jordy de Wijs kreeg Jong PSV wel degelijk een kwaliteitsinjectie.

Counter
Fortuna echt in de problemen brengen, lukte de Eindhovenaren bepaald niet. De thuisploeg had in de eerste helft weliswaar meer balbezit, maar grote kansen bleven uit. De Limburgers namen een passieve houding aan, lieten het voetballen over aan Jong PSV en loerden op een spaarzame counter.

Voorsprong
Na ruim een half uur spelen had Fortuna desondanks op voorsprong moeten komen. Lars Hutten bediende vanaf rechts de goed naar binnen geknepen Joeri Schroijen. Met de nodige moeite kon doelman Remko Pasveer zijn inzet keren. Afgezien van een schot van Ramon Pascal Lundqvist kon de thuisploeg daar niets tegenover zetten.

Penalty
Tien minuten na rust kreeg Fortuna vanuit het niets een strafschop. Een zekerheid voor een treffer met Roel Janssen in de ploeg: 0-1. Het duel kabbelde vervolgens richting het einde zonder noemenswaardige gebeurtenissen. En dus keerde Fortuna met een nipte overwinning terug uit Eindhoven.

Door de zege is Fortuna na twee duels koploper in de vierde periode.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Misère Fortuna houdt aan
Janssen: 'We weten waar we ze pijn kunnen doen'
Fortuna stunt thuis tegen FC Eindhoven
Fortuna Sittard traint voor het eerst op natuurgras
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen