Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna laat thuispubliek eindelijk juichen

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 21:55

Voor het eerste dit seizoen boekte Fortuna Sittard een zege op eigen veld. Een benutte strafschop van Roel Janssen resulteerde in een minimale overwinning: 1-0.

In de jacht op de eerste thuisoverwinning werkten de Sittardenaren een belabberde eerste helft af. Om en nabij de tien kansen kreeg Helmond Sport om de openingstreffer aan te tekenen, maar zoals altijd voorkwam doelman Ferhat Kaya leed in de Westelijke Mijnstreek.

Rode kaart
Na de thee kwam de equipe van Peter van Vossen beter voor de dag. Onder toeziend oog van de op een transfer azende Ramon Voorn, zag Fortuna de kansen op een goed resultaat toenemen. Helmond-middenvelder Juanito Sequeira mocht inrukken na een spijkerharde charge op Jordi Baur.

Fortuna Sittard - Helmond Sport 16 jan 2015
Foto: Ermindo Armino

Penalty
Twaalf minuten later kregen de Limburgers nogmaals hulp uit arbitrale hoek. Invaller Jasper Waalkens, in het heenduel ook al matchwinner voor Fortuna, tikte de bal op de achterlijn slim tegen een glijdende Helmond-hand aan.

enalty, oordeelde scheidsrechter Oostrom en Roel Janssen faalde eens te meer niet vanaf de stip: 1-0. Meer doelpunten vielen er niet in Sittard, waardoor het Sittardse publiek eindelijk een zege mocht vieren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Vijfde thuisnederlaag Fortuna Sittard: 0-1
FC Den Bosch-Fortuna Sittard
Fortuna met 1-0 onderuit bij FC Den Bosch
'Fortuna bevalt uitstekend, ondanks slechte resultaten'
Aanvallend Fortuna speelt thuis gelijk tegen Sparta
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen