Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna kopje onder op kletsnatte grasmat: 2-3

Geplaatst opzondag 18 augustus 2019 - 14:07

Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft Fortuna in eigen stadion met 2-3 verloren van Willem II. Daarmee kreeg de Sittardse ploeg te weinig gezien het spelbeeld, de inzet en de kansen die Fortuna creëerde in de aantrekkelijke wedstrijd.

Daardoor wacht de formatie van Sjors Ultee na drie speelrondes nog op de eerste driepunter in de Eredivisie.

Raak
Fortuna startte overtuigend en in de eerste minuten viel er al meer te beleven dan in de wedstrijd vorige week tegen Heracles (1-1). De eerste kans werd genoteerd in de vijfde minuut. Een goede voorzet van Mark Diemers werd door Rasmus Karjalainen in een kansrijke positie naast getikt. Na 17 minuten was het wel raak: de Moldavische spits Vitalie Damascan scoorde met een fraaie stift zijn eerste competitiedoelpunt in Sittardse dienst.

Griekse makelij
Fortuna kon niet lang genieten van de voorsprong. Marious Vrousai ko
pte al snel de 1-1 binnen. De Tilburgers namen het initiatief over en, nadat Evangelos Pavlidis was neergelegd, schoot de spits zelf vanaf de stip na een half uur de 1-2 op het bord. Willem II bouwde nog voor de pauze de score uit en ook de derde goal was van Griekse makelij: Pavlidis kon een corner vrijwel ongehinderd binnenkoppen en bepaalde de ruststand op 1-3, in een duel dat veel weg had van een waterballet.

Hoop
De gedachten gingen in Sittard terug naar vorig seizoen. Toen vocht Fortuna zich na een achterstand tegen Willem II terug naar een spectaculaire 4-4. Die hoop was er nu bij de 7000 supporters op de tribunes. Zeker toen de thuisploeg na een snel doelpunt aan het begin van de tweede helft terugkwam tot 2-3. Damascan rondde een Sittardse aanval van dichtbij prima af en tekende zo voor zijn tweede treffer van de middag.

Aanval gezocht
Fortuna voelde dat er meer inzat. Toen Amadou Ciss aan zijn arm naar beneden werd getrokken, appeleerden de geel-groenen voor een strafschop. Scheidsrechter Allard Lindhout zag er geen overtreding in en liet verder spelen. Fortuna bleef de aanval zoeken en zag onder meer een inzet van invaller Bassala Sambou voorlangs verdwijnen. Willem II leek daarna het duel op slot te gooien, ware het niet dat de inzet van Damil Dankerlui op het aluminium uiteen spatte.

Vijftiende
De thuisploeg streed collectief voor een resultaat en kwam nog dichtbij via Diemers en Branislav Ninaj. Willem II kwam er aanvallend niet meer aan te pas en moest zich beperken tot verdedigen, maar wist Fortuna van een derde treffer te weerhouden. Daardoor moeten de Sittardenaren na drie speelrondes genoegen nemen met één punt en een vijftiende plek op de ranglijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen