Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna klopt Dordrecht en wint ook derde thuiswedstrijd

Geplaatst opvrijdag 26 augustus 2016 - 22:02

Ook de derde thuiswedstrijd van dit seizoen heeft Fortuna Sittard omgezet in een overwinning. De Sittardenaren waren met 3-2 te sterk voor FC Dordrecht.

Al vroeg stonden de Sittardse fans op de banken, maar de treffer van Ferry de Regt werd afgekeurd, omdat hij de doelman hinderde. Ook Djibril Dianessy zag zijn goal geannuleerd. Hij stond buitenspel. Prompt scoorde Dordrecht de 0-1. Een schot van Alvin Vleugels door het midden was Fortuna-keeper Leon ter Wielen te machtig.

Veerkracht
Fortuna kwam op gelijke hoogte door Aziz Khalouta, die binnen kopte, nadat Dianessy de lat raakte. Een door Ter Wielen verkeerd ingeschatte bal bracht de Zuid-Hollanders weer aan de leiding; Jafar Arias scoorde. Opnieuw toonde de thuisploeg veerkracht. Op slag van rust was het weer gelijk. Op aangeven van Khalouta kopte Roald van Hout raak.

Fortuna-aanvaller Roald van Hout (links) in duel met Erol Erdal van FC Dordrecht.
Foto: De Limburger/Ermindo Armino

Wissel Junior
Na rust was goed voetbal ver te zoeken. Fout stapelde zich op fout bij beide elftallen. Totdat een wissel van Fortuna-trainer Ben van Dael wel erg goed uitpakte. Junior Torunarigha, gepasseerd voor de basis, stond koud twee minuten in het veld toen hij – ook al in de lucht – boven zijn tegenstander uit kwam en de winnende binnen knikte.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen