Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna klimt op ranglijst na winst op RKC

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 22:06

Fortuna Sittard heeft aansluiting gekregen bij de middenmoot in de Eredivisie. De ploeg van Sjors Ultee won woensdagavond in Waalwijk van RKC met 1-2.

Door de overwinning klimt de ploeg van de 13e naar de 11e plek.

Duitse spits
Fortuna trad voor het eerst dit seizoen aan zonder de Duitse spits Sebastian Polter die geschorst was. Vlak na de aftrap staken fans van RKC buiten het stadion vuurwerk af. Het gaf het belang van deze wedstrijd aan. Er werd namelijk gestreden om bonuspunten tussen de nummer 15 van de ranglijst, RKC, en de nummer 13, Fortuna Sittard.

Houdgreep
Fortuna begon goed aan de wedstrijd met een grote kans voor Mats Seuntjens, maar de paal voorkwam een vroege voorsprong. Fortuna was in die eerste helft dreigend, maar zette dat niet om in doelpunten. Ook RKC kreeg twee goede kansen en probeerde het met harde schoten van afstand. Maar Fortuna-doelman Yanick van Osch tikte de ballen handig naast en over. Beide ploegen hielden elkaar in de houdgreep en dat leverde weinig vuurwerk op in de eerste helft.

Seuntjens versus Semedo
In de tweede helft kwam de wedstrijd eindelijk los. In de 54ste minuut ging George Cox in zijn eentje op avontuur over de linkerflank en aanvaller Mats Seuntjens hoefde de bal maar binnen te tikken, 0-1. De VAR in Zeist keek er nog even naar maar de 28-jarige Bredanaar stond niet buitenspel. RKC wilde gauw de achterstand rechtzetten, dat bleek wel toen trainer Fred Grim maar liefst drie wissels doorvoerde. Maar de drie stonden nog geen minuut in het veld of Lisandro Semedo tikte de rebound van Seuntjens binnen en stond het 0-2.

Slotoffensief
Fortuna speelde in de tweede helft efficiënt en kreeg kansen op de 0-3 met schoten van Emil Hansson, Mats Seuntjens en Zian Flemming. RKC kwam er nauwelijks aan te pas. Pas in de 80ste minuut zette RKC een slotoffensief in. En dat wierp zijn vruchten af, want in de 84ste minuut was het wisselspeler David Min die de aansluitingstreffer binnen kopte. Maar de Waalwijkers wilden meer en zetten Fortuna flink onder druk in de laatste minuten van de wedstrijd. Doelman van Osch was alert en hield Fortuna in de race.

Cruciale punten
Tesfaldet Tekie was in blessuretijd nog dichtbij de 1-3 maar hij vergat de bal af te spelen en de doelman van RKC kon de bal eenvoudig pakken. Fortuna speelde de wedstrijd prima uit en pakte hele belangrijke punten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen