Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna informeerde naar international: 'Je zet hoog in'

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 13:30

In de zoektocht naar versterkingen heeft Fortuna Sittard niet lang geleden een blauwtje gelopen bij Joël Veltman.

Technisch manager Sjoerd Ars bevestigt in de door supporters gerunde Zitterd Allein Podcast dat hij in januari bij Ajax heeft geïnformeerd naar Veltman, die zondag nog in de basis stond bij het Nederlands Elftal.

'Hij zou bij ons speeltijd krijgen'
"Naar Veltman hebben we toentertijd gekeken, die jongen kwam net terug van een blessure en trainde alweer een tijdje mee met het eerste elftal", licht Ars toe. "Hij moest wedstrijdritme gaan opdoen en wij dachten: het zou mooi zijn om zo'n speler een halfjaar te huren. Hij zou gegarandeerd speeltijd krijgen bij Fortuna, ervan uitgaande dat hij zijn normale niveau zou halen."

Hoog inzetten
Het zou uiteindelijk niet zo ver komen: Veltman bleef in Amsterdam, knokte zich terug in het basiselftal onder Erik ten Hag en stond met de Godenzonen op de drempel van de Champions League-finale. Ars beseft dat hij hoog inzette. "Naar zulke opties informeer je gewoon en dan heb je ook snel een antwoord. Of het is mogelijk, of we gaan het niet doen. Dan zet je hoog in, maar ik zet liever hoog in en dat ik dan naar beneden moet bijschakelen, dan dat ik andersom zou werken."

Lege portemonnee
De Sittardenaren zochten in januari naarstig naar een verdediger, omdat steunpilaar Wessel Dammers tijdens het trainingskamp in de winter ernstig geblesseerd raakte. Uiteindelijk haalde Fortuna zes nieuwelingen die het elftal niet direct naar een hoger niveau tilden. "Dammers was niet meteen te vervangen binnen de selectie", vertelt Ars over het technisch beleid. "Eigenlijk moesten we met een lege portemonnee op zoek naar een vervanger. Vier van de zes hebben ons helemaal niets gekost, eentje een beetje, en Anthony Syhre werd gezien als Dammers’ vervanger. Voor hem hebben we alleen salaris betaald."

'Geen gelukkige transferperiode'
Die aanpak pakte niet helemaal uit zoals verwacht. "We kunnen concluderen dat dat geen heel gelukkige transferperiode was, in de winter", erkent Ars, die aangeeft dat tot de blessure van Dammers alles koek en ei leek te zijn. "We hadden een goed aantal punten gehaald. Het liep goed, het elftal stond goed, we dachten: een probleemloos seizoen, we gaan er redelijk gemakkelijk in blijven. En dan gebeurt zoiets verschrikkelijks." Ondanks een moeizame tweede seizoenshelft handhaafde Fortuna zich op het hoogste niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen