Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna informeerde naar international: 'Je zet hoog in'

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 13:30

In de zoektocht naar versterkingen heeft Fortuna Sittard niet lang geleden een blauwtje gelopen bij Joël Veltman.

Technisch manager Sjoerd Ars bevestigt in de door supporters gerunde Zitterd Allein Podcast dat hij in januari bij Ajax heeft geïnformeerd naar Veltman, die zondag nog in de basis stond bij het Nederlands Elftal.

'Hij zou bij ons speeltijd krijgen'
"Naar Veltman hebben we toentertijd gekeken, die jongen kwam net terug van een blessure en trainde alweer een tijdje mee met het eerste elftal", licht Ars toe. "Hij moest wedstrijdritme gaan opdoen en wij dachten: het zou mooi zijn om zo'n speler een halfjaar te huren. Hij zou gegarandeerd speeltijd krijgen bij Fortuna, ervan uitgaande dat hij zijn normale niveau zou halen."

Hoog inzetten
Het zou uiteindelijk niet zo ver komen: Veltman bleef in Amsterdam, knokte zich terug in het basiselftal onder Erik ten Hag en stond met de Godenzonen op de drempel van de Champions League-finale. Ars beseft dat hij hoog inzette. "Naar zulke opties informeer je gewoon en dan heb je ook snel een antwoord. Of het is mogelijk, of we gaan het niet doen. Dan zet je hoog in, maar ik zet liever hoog in en dat ik dan naar beneden moet bijschakelen, dan dat ik andersom zou werken."

Lege portemonnee
De Sittardenaren zochten in januari naarstig naar een verdediger, omdat steunpilaar Wessel Dammers tijdens het trainingskamp in de winter ernstig geblesseerd raakte. Uiteindelijk haalde Fortuna zes nieuwelingen die het elftal niet direct naar een hoger niveau tilden. "Dammers was niet meteen te vervangen binnen de selectie", vertelt Ars over het technisch beleid. "Eigenlijk moesten we met een lege portemonnee op zoek naar een vervanger. Vier van de zes hebben ons helemaal niets gekost, eentje een beetje, en Anthony Syhre werd gezien als Dammers’ vervanger. Voor hem hebben we alleen salaris betaald."

'Geen gelukkige transferperiode'
Die aanpak pakte niet helemaal uit zoals verwacht. "We kunnen concluderen dat dat geen heel gelukkige transferperiode was, in de winter", erkent Ars, die aangeeft dat tot de blessure van Dammers alles koek en ei leek te zijn. "We hadden een goed aantal punten gehaald. Het liep goed, het elftal stond goed, we dachten: een probleemloos seizoen, we gaan er redelijk gemakkelijk in blijven. En dan gebeurt zoiets verschrikkelijks." Ondanks een moeizame tweede seizoenshelft handhaafde Fortuna zich op het hoogste niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen