Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna informeerde naar international: 'Je zet hoog in'

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 13:30

In de zoektocht naar versterkingen heeft Fortuna Sittard niet lang geleden een blauwtje gelopen bij Joël Veltman.

Technisch manager Sjoerd Ars bevestigt in de door supporters gerunde Zitterd Allein Podcast dat hij in januari bij Ajax heeft geïnformeerd naar Veltman, die zondag nog in de basis stond bij het Nederlands Elftal.

'Hij zou bij ons speeltijd krijgen'
"Naar Veltman hebben we toentertijd gekeken, die jongen kwam net terug van een blessure en trainde alweer een tijdje mee met het eerste elftal", licht Ars toe. "Hij moest wedstrijdritme gaan opdoen en wij dachten: het zou mooi zijn om zo'n speler een halfjaar te huren. Hij zou gegarandeerd speeltijd krijgen bij Fortuna, ervan uitgaande dat hij zijn normale niveau zou halen."

Hoog inzetten
Het zou uiteindelijk niet zo ver komen: Veltman bleef in Amsterdam, knokte zich terug in het basiselftal onder Erik ten Hag en stond met de Godenzonen op de drempel van de Champions League-finale. Ars beseft dat hij hoog inzette. "Naar zulke opties informeer je gewoon en dan heb je ook snel een antwoord. Of het is mogelijk, of we gaan het niet doen. Dan zet je hoog in, maar ik zet liever hoog in en dat ik dan naar beneden moet bijschakelen, dan dat ik andersom zou werken."

Lege portemonnee
De Sittardenaren zochten in januari naarstig naar een verdediger, omdat steunpilaar Wessel Dammers tijdens het trainingskamp in de winter ernstig geblesseerd raakte. Uiteindelijk haalde Fortuna zes nieuwelingen die het elftal niet direct naar een hoger niveau tilden. "Dammers was niet meteen te vervangen binnen de selectie", vertelt Ars over het technisch beleid. "Eigenlijk moesten we met een lege portemonnee op zoek naar een vervanger. Vier van de zes hebben ons helemaal niets gekost, eentje een beetje, en Anthony Syhre werd gezien als Dammers’ vervanger. Voor hem hebben we alleen salaris betaald."

'Geen gelukkige transferperiode'
Die aanpak pakte niet helemaal uit zoals verwacht. "We kunnen concluderen dat dat geen heel gelukkige transferperiode was, in de winter", erkent Ars, die aangeeft dat tot de blessure van Dammers alles koek en ei leek te zijn. "We hadden een goed aantal punten gehaald. Het liep goed, het elftal stond goed, we dachten: een probleemloos seizoen, we gaan er redelijk gemakkelijk in blijven. En dan gebeurt zoiets verschrikkelijks." Ondanks een moeizame tweede seizoenshelft handhaafde Fortuna zich op het hoogste niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen