Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna informeerde naar international: 'Je zet hoog in'

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 13:30

In de zoektocht naar versterkingen heeft Fortuna Sittard niet lang geleden een blauwtje gelopen bij Joël Veltman.

Technisch manager Sjoerd Ars bevestigt in de door supporters gerunde Zitterd Allein Podcast dat hij in januari bij Ajax heeft geïnformeerd naar Veltman, die zondag nog in de basis stond bij het Nederlands Elftal.

'Hij zou bij ons speeltijd krijgen'
"Naar Veltman hebben we toentertijd gekeken, die jongen kwam net terug van een blessure en trainde alweer een tijdje mee met het eerste elftal", licht Ars toe. "Hij moest wedstrijdritme gaan opdoen en wij dachten: het zou mooi zijn om zo'n speler een halfjaar te huren. Hij zou gegarandeerd speeltijd krijgen bij Fortuna, ervan uitgaande dat hij zijn normale niveau zou halen."

Hoog inzetten
Het zou uiteindelijk niet zo ver komen: Veltman bleef in Amsterdam, knokte zich terug in het basiselftal onder Erik ten Hag en stond met de Godenzonen op de drempel van de Champions League-finale. Ars beseft dat hij hoog inzette. "Naar zulke opties informeer je gewoon en dan heb je ook snel een antwoord. Of het is mogelijk, of we gaan het niet doen. Dan zet je hoog in, maar ik zet liever hoog in en dat ik dan naar beneden moet bijschakelen, dan dat ik andersom zou werken."

Lege portemonnee
De Sittardenaren zochten in januari naarstig naar een verdediger, omdat steunpilaar Wessel Dammers tijdens het trainingskamp in de winter ernstig geblesseerd raakte. Uiteindelijk haalde Fortuna zes nieuwelingen die het elftal niet direct naar een hoger niveau tilden. "Dammers was niet meteen te vervangen binnen de selectie", vertelt Ars over het technisch beleid. "Eigenlijk moesten we met een lege portemonnee op zoek naar een vervanger. Vier van de zes hebben ons helemaal niets gekost, eentje een beetje, en Anthony Syhre werd gezien als Dammers’ vervanger. Voor hem hebben we alleen salaris betaald."

'Geen gelukkige transferperiode'
Die aanpak pakte niet helemaal uit zoals verwacht. "We kunnen concluderen dat dat geen heel gelukkige transferperiode was, in de winter", erkent Ars, die aangeeft dat tot de blessure van Dammers alles koek en ei leek te zijn. "We hadden een goed aantal punten gehaald. Het liep goed, het elftal stond goed, we dachten: een probleemloos seizoen, we gaan er redelijk gemakkelijk in blijven. En dan gebeurt zoiets verschrikkelijks." Ondanks een moeizame tweede seizoenshelft handhaafde Fortuna zich op het hoogste niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen