Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna houdt poort dicht tegen De Graafschap

Geplaatst opvrijdag 21 november 2014 - 22:19

Voor de eerste keer dit seizoen heeft Fortuna in eigen huis de poort van het Sittardse fort weten te grendelen. Tegen subtopper De Graafschap bleef het vrijdagavond 0-0.

De thuisploeg speelde de laatste 25 minuten met een man meer, maar was niet bij machte om dat uit te buiten.

Cordon
Fortuna trok vanaf de aftrap een cordon op eigen helft op, vastberaden om een nieuw Emmen-drama (1-8) af te wenden. De jonge ploeg van Van Vossen oogde onzeker, maar overleefde het eerste kwartier.

En liet zich toen wat meer gelden, mikkend op de counter via Seku Conneh en Bob Vankan. De eerste liet drie behoorlijke kansen onbenut.

Weinig
De Graafschap, dat weinig deed met het vele balbezit, leek op slag van rust Fortuna dan toch de eerste klap te geven. Ferhat Kaya nam te veel risico bij het wegstompen van de bal, maar Ramon Voorn redde met een ultieme sliding op de doellijn.

Fortuna Sittard - De Graafschap 21 november 2014.
Foto: Ermindo Armino

Ook in de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde: De Graafschap had de bal, Fortuna gokte op een uitbraak. En had over geluk niet te klagen. Zo miste Jan Lammers twee meter voor een leeg doel, nadat Kaya opnieuw een bal ongelukkig gepareerd had.

Gefrustreerd
Blijkbaar was de verdediger van de Superboeren daarover zo gefrustreerd dat hij even later Jordie Briels bij een Fortuna-counter in het gezicht sloeg. Arbiter Blank aarzelde geen moment: rood.

Gefluit
En zo mocht Fortuna 25 minuten met elf tegen tien spelen. Maar er veranderde nauwelijks iets. De Sittardenaren konden de gasten niet onder druk zetten en er klonk zelfs gefluit bij de zoveelste terugspeelbal op Kaya, die zijn ploeg met een aantal reddingen op de been moest houden.

In blessuretijd liet Fortuna alsnog De Graafschap wankelen, maar de gouden treffer bleef uit.

In het geluidsfragment de reactie van Fortuna-speler Bob Vankan.

Reactie Fortuna-speler Bob Vankan.
Fortuna Sittard - De Graafschap, 21 november 2014.
Foto: Ermindo Armino
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Vijfde thuisnederlaag Fortuna Sittard: 0-1
FC Den Bosch-Fortuna Sittard
Fortuna met 1-0 onderuit bij FC Den Bosch
'Fortuna bevalt uitstekend, ondanks slechte resultaten'
MVV-FortunaSittard (28-11-14)
Fortuna Sittard wint van tiental MVV
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen