Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna houdt lang stand bij Vitesse, maar verliest toch

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 14:26

Fortuna Sittard heeft niet kunnen stunten bij Vitesse. In Arnhem hield Fortuna lang stand, maar verloor het uiteindelijk met 2-0 van de nummer twee in de Eredivisie.

Bij rust stond het nog 0-0 in de Gelredome. Fortuna schuift ondanks de nederlaag wel op de ranglijst op, van de achttiende naar de zeventiende plaats.

Kansjes
Vitesse had in de openingsfase het meeste balbezit. Door een aantal vrije trappen veroorzaakte het gevaar voor het doel van Fortuna. Een vrije trap vanaf de zijkant belandde in de handen van doelman Yannick van Osch en een vrije trap van Oussama Tannane ging ruim naast.

Na een kwartier kreeg ook Fortuna een eerste kansje. Na een combinatie met Zian Flemming schoot Emil Hansson de bal naast het doel. Aan de andere kant probeerde Tannane het met een balletje op Matus Bero, maar hij reageerde te langzaam waardoor Van Osch de bal kon oprapen.

Hak
Fortuna stond verdedigend goed, waardoor Vitesse er niet gemakkelijk doorheen kwam. Grote kansen bleven dan ook uit. Tot minuut 26. Een voorzet van nummer Eli Dasa werd door Bero bijna met de hak binnen gewerkt. Aan de overzijde wist Fortuna geen grote kansen te creëren. Een afstandsschot van Flemming kon makkelijk worden gepakt door Vitesse-doelman Remko Pasveer. Vlak voor de rust kreeg Vitesse de op dat moment grootste kans van de wedstrijd. Een schot van dichtbij van Maximillian Wittek ging rakelings langs de paal.

Grote kans
Na rust was het spelbeeld ongewijzigd. Vitesse had de bal en ging op zoek naar de openingstreffer. Tannane stichtte het eerste gevaar van het tweede bedrijf: zijn schot ging een metertje naast het doel. In de 66ste minuut kreeg Fortuna dé kans om op voorsprong te komen. Wittek speelde de bal te kort terug op Pasveer. Hansson onderschepte en ging alleen af op Pasveer. De doelman was de baas in de een op een. Aan de overkant was daarna Tannane wederom dichtbij de 1-0. Een vrije trap van Marokkaan vloog vlak over de lat.

Hoekschop
Na 72 minuten opende Vitesse alsnog de score. Uit een hoekschop kopte invaller Oussama Darfalou raak in de hoek: 1-0. Yannick van Osch voorkwam daarna dat Vitesse de wedstrijd kon beslissen. Op een steekpass van Danilho Doeki ging Loïs Openda alleen op Van Osch af, maar de Fortuna-goalie snoepte de bal voor de voeten van Openda weg. Door de achterstand werd Fortuna gedwongen om meer de aanval te zoeken. De ploeg van Sjors Ultee had meer drang naar voren, maar kansen kreeg het niet echt.

Beslissing
Zes minuten voor tijd besliste Vitesse de wedstrijd. Drie spelers stonden vrij bij een vrije trap van Tannane en uiteindelijk was het Broja die op de vijfmeter de 2-0 binnen werkte. In de extra tijd kreeg Fortuna nog een mogelijkheid via Lisandro Semedo. Zijn inzet ging echter naast. Ook Flemming had nog een kans op de eretreffer. Bijna vanop de achterlijn schoot hij de bal in het doel. Het was direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Door de nederlaag heeft Fortuna na tien competitiewedstrijden nog geen competitiezege geboekt. Met drie behaalde punten staat het samen met FC Emmen onderaan. Doordat Emmen zaterdag ruim verloor van Ajax (0-5) staan zij op basis van het doelsaldo nu op de achttiende en laatste plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen