Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna heeft op één na leegste stadion in Eredivisie

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 11:50

Fortuna Sittard heeft op AZ na het leegste stadion van de Eredivisie.

Dat blijkt uit de bezettingsgraadcijfers over de eerste negen duels in de Nederlandse voetbalcompetitie.

61 procent
In die wedstrijden was het Fortuna Sittard-stadion slechts voor 61 procent gevuld. Dat is iets meer dan AZ (59 procent), maar de Alkmaarders moesten door instorting van het dak van hun AFAS-stadion enkele wedstrijden in Den Haag spelen. VVV-Venlo is in de middenmoot te vinden met een bezettingsgraad van 81 procent.

Arena
De drukste stadions zijn te vinden in Amsterdam, waar Ajax de Arena voor 97 procent gevuld wist te krijgen, en Emmen en Eindhoven (beide 95 procent).

Minder toeschouwers
Vorig jaar rond deze tijd trokken er nog genoeg fans naar Sittard om het stadion voor 70 procent te vullen. Ook bij VVV komen minder voetballiefhebbers kijken; daar lag de bezettingsgraad vorig jaar op 86 procent.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen