Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna heeft op één na leegste stadion in Eredivisie

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 11:50

Fortuna Sittard heeft op AZ na het leegste stadion van de Eredivisie.

Dat blijkt uit de bezettingsgraadcijfers over de eerste negen duels in de Nederlandse voetbalcompetitie.

61 procent
In die wedstrijden was het Fortuna Sittard-stadion slechts voor 61 procent gevuld. Dat is iets meer dan AZ (59 procent), maar de Alkmaarders moesten door instorting van het dak van hun AFAS-stadion enkele wedstrijden in Den Haag spelen. VVV-Venlo is in de middenmoot te vinden met een bezettingsgraad van 81 procent.

Arena
De drukste stadions zijn te vinden in Amsterdam, waar Ajax de Arena voor 97 procent gevuld wist te krijgen, en Emmen en Eindhoven (beide 95 procent).

Minder toeschouwers
Vorig jaar rond deze tijd trokken er nog genoeg fans naar Sittard om het stadion voor 70 procent te vullen. Ook bij VVV komen minder voetballiefhebbers kijken; daar lag de bezettingsgraad vorig jaar op 86 procent.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen