Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna heeft Ciranni binnen: MVV-back tekent voor drie jaar

Geplaatst opvrijdag 11 mei 2018 - 13:13

Alessandro Ciranni (21) maakt de gevoelige transfer van MVV naar Fortuna Sittard. De Belg tekent bij de kersvers eredivisionist een driejarig contract.

De overgang hing sinds deze week in de lucht en nu hebben beide partijen de transfervrije overstap wereldkundig gemaakt.

Lees ook: MVV-sterkhouder Ciranni in gesprek met Fortuna Sittard

Uitblinker
Ciranni speelde in de afgelopen drie seizoenen 96 duels in dienst van MVV, waarin hij tekende voor negen goals en veertien assists. Hij was een van de uitblinkers bij de Sterrendragers, waar hij bovendien als tweede aanvoerder fungeerde. Ciranni's contract bij MVV liep deze zomer af.

Concurrentiestrijd
Bij Fortuna moet Ciranni de concurrentiestrijd aangaan met Clint Essers om de rechtsbackpositie. Naast zijn kwaliteiten als vleugelverdediger heeft de pas 21-jarige Ciranni al vaker aangetoond over een uitstekende vrije trap te beschikken. Hij is de eerste versterking voor Fortuna sinds de club zich verzekerde van promotie naar de Eredivisie.

'Naam hooghouden'
"Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen", zegt Ciranni op de clubwebsite van Fortuna. "We gaan niet 'zomaar' meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!"

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen