Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna heeft Ciranni binnen: MVV-back tekent voor drie jaar

Geplaatst opvrijdag 11 mei 2018 - 13:13

Alessandro Ciranni (21) maakt de gevoelige transfer van MVV naar Fortuna Sittard. De Belg tekent bij de kersvers eredivisionist een driejarig contract.

De overgang hing sinds deze week in de lucht en nu hebben beide partijen de transfervrije overstap wereldkundig gemaakt.

Lees ook: MVV-sterkhouder Ciranni in gesprek met Fortuna Sittard

Uitblinker
Ciranni speelde in de afgelopen drie seizoenen 96 duels in dienst van MVV, waarin hij tekende voor negen goals en veertien assists. Hij was een van de uitblinkers bij de Sterrendragers, waar hij bovendien als tweede aanvoerder fungeerde. Ciranni's contract bij MVV liep deze zomer af.

Concurrentiestrijd
Bij Fortuna moet Ciranni de concurrentiestrijd aangaan met Clint Essers om de rechtsbackpositie. Naast zijn kwaliteiten als vleugelverdediger heeft de pas 21-jarige Ciranni al vaker aangetoond over een uitstekende vrije trap te beschikken. Hij is de eerste versterking voor Fortuna sinds de club zich verzekerde van promotie naar de Eredivisie.

'Naam hooghouden'
"Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen", zegt Ciranni op de clubwebsite van Fortuna. "We gaan niet 'zomaar' meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!"

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen