Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna heeft Ciranni binnen: MVV-back tekent voor drie jaar

Geplaatst opvrijdag 11 mei 2018 - 13:13

Alessandro Ciranni (21) maakt de gevoelige transfer van MVV naar Fortuna Sittard. De Belg tekent bij de kersvers eredivisionist een driejarig contract.

De overgang hing sinds deze week in de lucht en nu hebben beide partijen de transfervrije overstap wereldkundig gemaakt.

Lees ook: MVV-sterkhouder Ciranni in gesprek met Fortuna Sittard

Uitblinker
Ciranni speelde in de afgelopen drie seizoenen 96 duels in dienst van MVV, waarin hij tekende voor negen goals en veertien assists. Hij was een van de uitblinkers bij de Sterrendragers, waar hij bovendien als tweede aanvoerder fungeerde. Ciranni's contract bij MVV liep deze zomer af.

Concurrentiestrijd
Bij Fortuna moet Ciranni de concurrentiestrijd aangaan met Clint Essers om de rechtsbackpositie. Naast zijn kwaliteiten als vleugelverdediger heeft de pas 21-jarige Ciranni al vaker aangetoond over een uitstekende vrije trap te beschikken. Hij is de eerste versterking voor Fortuna sinds de club zich verzekerde van promotie naar de Eredivisie.

'Naam hooghouden'
"Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen", zegt Ciranni op de clubwebsite van Fortuna. "We gaan niet 'zomaar' meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!"

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen