Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna haalt Engelse linksback alsnog binnen

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 20:44

Fortuna Sittard is er alsnog uitgekomen met de Engelse linksback George Cox. Hij wordt de concurrent voor aanvoerder Mica Pinto.

Zijn komst is maandagavond bekendgemaakt. Hij wordt in ieder geval voor één seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion met een optie voor koop. Bij die Engelse club heeft Cox nog een contract tot halverwege 2020.

Ups en downs
De 21-jarige Engelsman kent een nog prille carrière met de nodige ups en downs. Vorige zomer mocht hij nog aansluiten bij het eerste elftal van Brighton, dat uitkomt in de prestigieuze Premier League. Bij een routinecheck werd er echter een onregelmatige hartslag vastgesteld. Als hij niet geopereerd zou worden, bestond de kans dat hij op een later moment een hartaanval zou krijgen. Zijn kans in het eerste elftal ging in rook op. In plaats daarvan moest hij werken aan zijn herstel. Bij Fortuna Sittard was hij eerder overigens al uitgebreid medisch gekeurd.

Lees ook: Fortuna Sittard-captain krijgt concurrentie van Engelsman

Cox kan eventueel ook in het centrum uit de voeten, maar is van nature een pure vleugelverdediger.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen