Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna geeft MVV harde les in effectiviteit

Geplaatst opmaandag 30 november 2015 - 21:58

Fortuna heeft maandagavond een dure overwinning in Maastricht behaald. MVV kreeg in eigen huis in een pittige derby een harde les in effectiviteit: 1-3.

De thuisploeg startte furieus. Na elf minuten vloog de bal in de dak van het doel, toen Briels ongelukkig een voorzet van Croux met het hoofd toucheerde: 1-0. Twee minuten later werd een doelpunt van Nys afgekeurd (buitenspel) na een kogel tegen de paal van Verheijdt.

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.
Foto: Ermindo Armino

Onzekere MVV-defensie
MVV kon de energieslurpende aanvalsgolven niet volhouden en daardoor kreeg Fortuna de kans om de eigen stellingen te verlaten. De verhoogde druk op de onzekere MVV-defensie had al snel succes. Hutten verzilverde een corner koel met het hoofd: 1-1.

Overrompeld
Kort na rust werd MVV overrompeld met twee snelle goals, tot verbijstering van de bijna 6000 toeschouwers, minus het euforische Sittardse legioen. Mert (alerte intikker) en De Regt (kopbal) tilden de stand naar 1-3. De Maastrichtenaren startten een wanhoopsoffensief, maar Fortuna gaf de winst niet meer weg. In de slotminuten moest Verheijdt met een tweede gele kaart van het veld.

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.
Foto: Ermindo Armino
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Briels onzeker bij Fortuna voor derby met MVV
MVV met hakken over de sloot naar derbywinst
VVV, MVV en Fortuna voortaan om 23:00 uur op Veronica
Jordi Baur
MVV haalt Jordi Baur op bij Fortuna
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen