Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna geeft MVV harde les in effectiviteit

Geplaatst opmaandag 30 november 2015 - 21:58

Fortuna heeft maandagavond een dure overwinning in Maastricht behaald. MVV kreeg in eigen huis in een pittige derby een harde les in effectiviteit: 1-3.

De thuisploeg startte furieus. Na elf minuten vloog de bal in de dak van het doel, toen Briels ongelukkig een voorzet van Croux met het hoofd toucheerde: 1-0. Twee minuten later werd een doelpunt van Nys afgekeurd (buitenspel) na een kogel tegen de paal van Verheijdt.

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.
Foto: Ermindo Armino

Onzekere MVV-defensie
MVV kon de energieslurpende aanvalsgolven niet volhouden en daardoor kreeg Fortuna de kans om de eigen stellingen te verlaten. De verhoogde druk op de onzekere MVV-defensie had al snel succes. Hutten verzilverde een corner koel met het hoofd: 1-1.

Overrompeld
Kort na rust werd MVV overrompeld met twee snelle goals, tot verbijstering van de bijna 6000 toeschouwers, minus het euforische Sittardse legioen. Mert (alerte intikker) en De Regt (kopbal) tilden de stand naar 1-3. De Maastrichtenaren startten een wanhoopsoffensief, maar Fortuna gaf de winst niet meer weg. In de slotminuten moest Verheijdt met een tweede gele kaart van het veld.

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.
Foto: Ermindo Armino
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Briels onzeker bij Fortuna voor derby met MVV
MVV met hakken over de sloot naar derbywinst
VVV, MVV en Fortuna voortaan om 23:00 uur op Veronica
Jordi Baur
MVV haalt Jordi Baur op bij Fortuna
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen