Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna geeft MVV harde les in effectiviteit

Geplaatst opmaandag 30 november 2015 - 21:58

Fortuna heeft maandagavond een dure overwinning in Maastricht behaald. MVV kreeg in eigen huis in een pittige derby een harde les in effectiviteit: 1-3.

De thuisploeg startte furieus. Na elf minuten vloog de bal in de dak van het doel, toen Briels ongelukkig een voorzet van Croux met het hoofd toucheerde: 1-0. Twee minuten later werd een doelpunt van Nys afgekeurd (buitenspel) na een kogel tegen de paal van Verheijdt.

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.
Foto: Ermindo Armino

Onzekere MVV-defensie
MVV kon de energieslurpende aanvalsgolven niet volhouden en daardoor kreeg Fortuna de kans om de eigen stellingen te verlaten. De verhoogde druk op de onzekere MVV-defensie had al snel succes. Hutten verzilverde een corner koel met het hoofd: 1-1.

Overrompeld
Kort na rust werd MVV overrompeld met twee snelle goals, tot verbijstering van de bijna 6000 toeschouwers, minus het euforische Sittardse legioen. Mert (alerte intikker) en De Regt (kopbal) tilden de stand naar 1-3. De Maastrichtenaren startten een wanhoopsoffensief, maar Fortuna gaf de winst niet meer weg. In de slotminuten moest Verheijdt met een tweede gele kaart van het veld.

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.
Foto: Ermindo Armino
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Briels onzeker bij Fortuna voor derby met MVV
MVV met hakken over de sloot naar derbywinst
VVV, MVV en Fortuna voortaan om 23:00 uur op Veronica
Jordi Baur
MVV haalt Jordi Baur op bij Fortuna
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen