Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna gaat samenwerken met Turkse grootmacht Besiktas

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 8:25

Fortuna Sittard gaat samenwerken met de Turkse topclub Besiktas.

De Sittardenaren gaan bijvoorbeeld jong Turks talent scouten in Europa.

Talentenprogramma
Fortuna gaat in de regio rondom Limburg, waar dik twee miljoen Turken binnen een straal van honderd kilometer wonen, op jacht naar talenten voor Besiktas. De eerste activiteiten worden dit jaar tussen 10 en 12 april georganiseerd door Fortuna Sittard.

Partnership
De Turkse grootmacht gaat de Sittardse eredivisionist helpen bij de verdere professionalisering van de club. Centraal daarbij staat in eerste instantie de overdracht van kennis en het on- en offline laten groeien van het aantal volgers. Later wordt het partnership nog verder uitgebreid.

Vruchtbare samenwerking
Fortuna-directeur Ivo Pfennings hoopt dat dit het begin is van een vruchtbare samenwerking. "We kunnen zowel voetbaltechnisch als organisatorisch veel leren van een club van dit statuur en ik weet zeker dat wij op onze beurt binnen deze constructie ook een enorme waarde hebben voor hen", zegt hij op de clubsite.

De Turkse Fortuna-voorzitter Isitan Gün is ook blij met de samenwerking. “Ik ben trots dat we als Fortuna Sittard op deze manier de handen ineenslaan met een grootmacht als Besiktas.”

Belek
De Sittardenaren zijn momenteel op trainingskamp in Belek. Donderdagmiddag speelt de ploeg van Sjors Ultee een oefenwedstrijd tegen Basaksehir FK.

Lees ook: Fortuna met grote spelergroep naar Belek

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen