Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna gaat samenwerken met Turkse grootmacht Besiktas

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 8:25

Fortuna Sittard gaat samenwerken met de Turkse topclub Besiktas.

De Sittardenaren gaan bijvoorbeeld jong Turks talent scouten in Europa.

Talentenprogramma
Fortuna gaat in de regio rondom Limburg, waar dik twee miljoen Turken binnen een straal van honderd kilometer wonen, op jacht naar talenten voor Besiktas. De eerste activiteiten worden dit jaar tussen 10 en 12 april georganiseerd door Fortuna Sittard.

Partnership
De Turkse grootmacht gaat de Sittardse eredivisionist helpen bij de verdere professionalisering van de club. Centraal daarbij staat in eerste instantie de overdracht van kennis en het on- en offline laten groeien van het aantal volgers. Later wordt het partnership nog verder uitgebreid.

Vruchtbare samenwerking
Fortuna-directeur Ivo Pfennings hoopt dat dit het begin is van een vruchtbare samenwerking. "We kunnen zowel voetbaltechnisch als organisatorisch veel leren van een club van dit statuur en ik weet zeker dat wij op onze beurt binnen deze constructie ook een enorme waarde hebben voor hen", zegt hij op de clubsite.

De Turkse Fortuna-voorzitter Isitan Gün is ook blij met de samenwerking. “Ik ben trots dat we als Fortuna Sittard op deze manier de handen ineenslaan met een grootmacht als Besiktas.”

Belek
De Sittardenaren zijn momenteel op trainingskamp in Belek. Donderdagmiddag speelt de ploeg van Sjors Ultee een oefenwedstrijd tegen Basaksehir FK.

Lees ook: Fortuna met grote spelergroep naar Belek

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen