Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna-fans volgen club trouw bij uitwedstrijden

Geplaatst opzondag 31 december 2017 - 12:10

Fortuna Sittard kan niet alleen bij thuiswedstrijden rekenen op een trouwe schare fans. Ook bij uitwedstrijden reizen toeschouwers mee. Met gemiddeld 253 uitsupporters staat de Sittardse club op een tweede plek.

Dat blijkt uit cijfers van Awaydays, een platform dat het aantal uitsupporters bij Jupiler League-wedstrijden onder loep heeft genomen.

Uitvak
De winterkampioen moet enkel NEC voor zich dulden. Met de Nijmeegse club reizen gemiddeld 276 supporters mee naar uitwedstrijden. Ook MVV blijkt op een flink aantal uitsupporters te kunnen rekenen. De Maastrichtenaren staan op de zevende plek. Als De Sterrendragers ergens op bezoek gaan zitten er gemiddeld 105 MVV-fans in het uitvak.

Lees ook: Fortuna sluit jaar goed af en pakt ticket voor play-offs

Beloftenteams
De beloftenteams scoren héél slecht. Jong AZ kan rekenen op gemiddeld 9 uitsupporters. Jong Ajax op 2 en Jong PSV moet het met één supporter doen bij uitwedstrijden.

Bezettingsgraad
Als je naar de gemiddelde bezettingsgraad van het uitvak van de bezochte stadions kijkt, staat Fortuna wel op de eerste plek. Voor het team van Sunday Oliseh ligt die op 62,5 procent. Daarmee blijven de Sittardenaren NEC (57,4 procent) voor. MVV vinden we terug op de zevende plek met 20,3 procent.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen