Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna-fans volgen club trouw bij uitwedstrijden

Geplaatst opzondag 31 december 2017 - 12:10

Fortuna Sittard kan niet alleen bij thuiswedstrijden rekenen op een trouwe schare fans. Ook bij uitwedstrijden reizen toeschouwers mee. Met gemiddeld 253 uitsupporters staat de Sittardse club op een tweede plek.

Dat blijkt uit cijfers van Awaydays, een platform dat het aantal uitsupporters bij Jupiler League-wedstrijden onder loep heeft genomen.

Uitvak
De winterkampioen moet enkel NEC voor zich dulden. Met de Nijmeegse club reizen gemiddeld 276 supporters mee naar uitwedstrijden. Ook MVV blijkt op een flink aantal uitsupporters te kunnen rekenen. De Maastrichtenaren staan op de zevende plek. Als De Sterrendragers ergens op bezoek gaan zitten er gemiddeld 105 MVV-fans in het uitvak.

Lees ook: Fortuna sluit jaar goed af en pakt ticket voor play-offs

Beloftenteams
De beloftenteams scoren héél slecht. Jong AZ kan rekenen op gemiddeld 9 uitsupporters. Jong Ajax op 2 en Jong PSV moet het met één supporter doen bij uitwedstrijden.

Bezettingsgraad
Als je naar de gemiddelde bezettingsgraad van het uitvak van de bezochte stadions kijkt, staat Fortuna wel op de eerste plek. Voor het team van Sunday Oliseh ligt die op 62,5 procent. Daarmee blijven de Sittardenaren NEC (57,4 procent) voor. MVV vinden we terug op de zevende plek met 20,3 procent.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen