Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna en RKC delen punten in aantrekkelijk duel

Geplaatst opvrijdag 27 augustus 2021 - 22:05

Fortuna Sittard heeft in een aantrekkelijk en kansrijk duel gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. De ploeg van Sjors Ultee kwam keer op voorsprong in Sittard, maar Michiel Kramer wist er met twee doelpunten voor te zorgen dat de punten werden gedeeld: 2-2.

De fans van Fortuna kregen voor de wedstrijd al een eerste verrassing voorgeschoteld. Verdediger en publiekslieveling Mickaël Tirpan tekende voor drie jaar en werd vlak voor de aftrap gepresenteerd aan het publiek.

Rentree Rienstra
Daarnaast keerde Ben Rienstra terug bij de selectie. Bij de middenvelder werd begin juli een hartafwijking geconstateerd. Aanvullende onderzoeken wezen uit dat hij weer kan voetballen. Hij begon op de bank en zag vanuit zijn positie dat er weinig grote kansen werd gecreëerd in de openingsfase. Beide ploegen zagen een schot naast het doel verdwijnen en Yanick van Osch was Michiel Kramer te snel af.

Goede aanval
Halverwege de eerste helft kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Na een goede voorzet van Mats Seuntjens van de rechterkant wist de inlopende Samy Baghdadi de 1-0 binnen te schieten. De voorsprong kwam enigszins uit de lucht vallen omdat RKC meer de aanval zocht in Sittard. Na de openingsgoal kreeg RKC ook een aantal goede kansen. Fortuna wist onder meer ternauwernood een scrimmage voor eigen doel te overleven. Het aanvallende spel van RKC zorgde ervoor dat Fortuna in de omschakeling gevaarlijk kon zijn. Na een bal op maat van Seuntjens wist Zian Flemming zijn schot niet tussen de palen te krijgen. Even later schoot Tekie de bal rakelings langs naast.

Gelijkmaker
Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uit een hoekschop wist Van Osch in eerste instantie nog te redden op een kopbal van Touba, maar zijn redding zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Michiel Kramer belandde: 1-1. Het was tevens de ruststand in SIttard.

Kramer
Na rust kreeg RKC de eerste kans. Uit een vrije trap kopte en schoot RKC meerdere malen in de richting van het Sittardse doel, maar de bal werd teleksn geblokt door Fortuna-speler. Een paar minuten later was het wel raak voor de Brabanders. Van Osch redde nog op een steekbal, maar uit de rebound kon Odgaard de bal voorzetten op Kramer die in een leeg doel kon binnenkoppen. Na de Waalwijkse voorsprong nam Fortuna het initiatief en het resulteerde al snel in de gelijkmaker. Na een goede steekbal van Tekie wist Seuntjens de bal binnen te tikken achter doelman Etienne Vaessen.

Seuntjens
Beide ploegen bleven daarna opzoek naar de voorsprong. Vlak voor het aanbreken van het slotkwartier kreeg Seuntjens opnieuw een goede kans. Een schot van hem belandde rakelings naast het doel. Even later belandde een schot van Tekie een metertje naast het doel. Daarna droogde het aantal kansen op en gaven beide ploegen niet veel ruimte meer weg. In de allerlaatste minuut kreeg RKC Waalwijk nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De trap van Daneels belandde een half metertje over de lat, waarna de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd: 2-2.

Fortuna Sittard heeft, in tegenstelling tot andere ploegen in de Eredivisie, pas twee wedstrijden gespeeld. Het duel met AZ van afgelopen weekend werd uitgesteld vanwege de Europese wedstrijden van de Alkmaarders. Daardoor heeft Fortuna vier punten uit de twee wedstrijden. Daarmee staat het voorlopig zesde in de Eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen